Onderwijzer, gemeenteraadslid en sekssymbool: ‘Ik wil het verschil maken voor andere homo's’

EINDHOVEN - Onderwijzer, gemeenteraadslid en sinds vrijdagavond ook sekssymbool: Tom van den Nieuwenhuijzen (33) is de nieuwe Mister Gay Netherlands. Toch stijgt het het Eindhovense raadslid van GroenLinks niet naar de bol. “Het gaat niet alleen om mij.”
De winnaar werd bekendgemaakt in een bijna volle club Panama in Amsterdam. Van den Nieuwenhuijzen troefde in de finale onder anderen Jordy Bouwmans (19) uit Den Dungen en Steven van Akelijen (33) uit Roosendaal af.

‘Ik heb geen sixpack’
Hij is trots dat hij gewonnen heeft, maar Van den Nieuwenhuijzen maakt zich geen illusies. “Ik heb geen sixpack en of ik een leuk koppie heb, dat laat ik aan het oordeel van anderen over. Nee, ik stond vooral op dat podium om iets te betekenen voor de homogemeenschap.”

Van den Nieuwenhuijzen zette zich in de Eindhovense politiek al in voor de rechten van minderheden, zegt hij zelf.

“Dat is nodig. Met name homoseksuele jongeren hebben moeite om zichzelf te zijn. Ze zijn bang om voor hun geaardheid uit te komen. Deze verkiezing biedt me een platform om daar op landelijk niveau iets aan te doen”, aldus het kersverse sekssymbool.

Een jaar lang Mister Gay
Tom van den Nieuwenhuijzen mag zich een jaar lang Mister Gay Netherlands noemen. Via een publieke stemronde én een jury-oordeel werd uiteindelijk de winnaar gekozen. In november komt hij op de cover van Gay&Night Magazine.