Oud-bondscoach Herman Kruis haalt uit naar hockeybond: 'Amateurs beoordelen professionals'

29 september 2015 om 18:39
nl
"Hoe is het mogelijk!" Oud-hockeybondscoach Herman Kruis uit Bavel was maandag, als zovelen, totaal verrast door het ontslag van Sjoerd Marijne als bondscoach bij de vrouwen. "De mensen die het bepalen bij de bond raken wel heel snel in paniek."
Geschreven door

En Kruis kan het weten. Ook hij werd ooit door de hockeybond aan de kant gezet. Amper twee jaar was hij bondscoach bij de vrouwen toen hij in 2010 ontslagen werd. En zijn resultaten waren nog beter dan die van Marijne. Kruis werd met de vrouwen Europees kampioen en won zilver op het WK.
Alleen eerste plaats teltEn hoewel Kruis de achtergronden van het ontslag van Marijne niet precies kent, zijn er wel parallellen met zijn ontslag destijds. "Er moet altijd gewonnen worden, alleen de eerste plaats telt. En als ze bij de bond maar enigszins het gevoel krijgen dat dat in gevaar komt, grijpen ze meteen in", aldus Kruis.
En daarbij vraagt Kruis zich hardop af of er bij de bond wel genoeg kennis is. "Kan zo'n bestuur wel inschatten of zo'n doel haalbaar is", betoogt Kruis. "Zijn de speelsters bij voorbeeld wel goed genoeg. En dat is misschien wel mijn grootste ergernis. Amateurs beoordelen professionals."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.