Roy Donders blaast theatertour noodgedwongen af: ‘Je wilt mensen niet teleurstellen’

TILBURG - De theatertour van Roy Donders gaat niet door. Dat liet de Stylist van het Zuiden dinsdagavond met trillende stem weten in RTL Boulevard. Donders heeft zich naar eigen zeggen verkeken op de tijd die nodig is voor een geslaagde show en heeft liever dat het niet doorgaat dan halfbakken. “Ik heb op het laatste moment besloten dat het niet doorgaat.”
De première van de Glitter & Glamourtour van Roy Donders was gepland op zaterdag 17 oktober in de schouwburg van zijn thuisstad Tilburg.

'Superdruk met mijn winkel'
Iedereen die al een kaartje had gekocht, zo’n 25 euro per stuk, krijgt zijn geld terug. “Een tour is iets waar heel veel tijd in gaat zitten. Ik ben nu superdruk met winkels en mijn kleding. Dat vergt veel tijd en energie”, aldus Roy Donders in RTL Boulevard.

Donders had grote plannen voor de tour. Zo zou hij onder andere een liedje gaan zingen met zijn zus Rian. Maar Roy zou niet alles kunnen geven voor zijn tour. “Je wilt mensen ook niet teleurstellen.”  

‘Wel iedere dag in de winkel’
Volgens Donders heeft hij nu wel tijd om iedere dag in zijn winkel in het Tilburgse Broekhoven te staan. “Dan kunnen mijn fans mij toch zien.”

De Stylist van het Zuiden denkt wel dat hij ooit in het theater te bewonderen zal zijn. “Maar dan wel op de manier hoe ik wil.”