Gemeente Roosendaal gaat tijdelijk 200 vluchtelingen opvangen

1 oktober 2015 om 23:15
nl
De gemeente Roosendaal gaat vanaf vrijdagmiddag crisisopvang aan maximaal tweehonderd vluchtelingen bieden. Deze vluchtelingen worden tijdelijk ondergebracht in sport- en evenementencentrum Metsj Point op bedrijventerrein De Stok in Roosendaal.
Geschreven door

De gemeenteraad is akkoord gegaan met het verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Met het aanbieden van de noodopvang geeft de gemeente gehoor aan de oproep van de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie om met spoed opvang voor vluchtelingen te regelen.
De crisisopvang geldt voor maximaal 72 uur. Op dit moment worden de voorbereidingen getroffen om de vluchtelingen goed te kunnen ontvangen, denk aan bedden, voedsel en gezondheidszorg.  
Vluchtelingen uit Syrië en Eritrea Voor zover nu bekend, bestaat veertig procent van de vluchtelingen uit Syrische gezinnen en daarnaast uit alleenstaande mannen uit datzelfde land. Tussen de twintig en dertig procent van de vluchtelingen is afkomstig uit Eritrea. Een kleine groep mensen komt uit Irak en Koerdistan.
De gemeente Roosendaal had al eerder noodopvang aangeboden, maar dat was toen nog niet nodig, aldus het COA.
'Medewerking is groot'Burgemeester Jacques Niederer van Roosendaal wil graag meewerken aan de tijdelijke opvang: “Ik vind het belangrijk dat ook onze gemeente haar verantwoordelijkheid neemt door noodopvang aan vluchtelingen te bieden. Het vraagt veel van iedereen om dit snel en goed te doen. De medewerking is groot. Dat is hartverwarmend en daar heb ik veel waardering voor. Het idee van crisisopvang is dat deze kort duurt en dat de vluchtelingen snel kunnen doorstromen naar reguliere opvanglocaties van het COA.”
Lees alles over dit onderwerp op: omroepbrabant.nl/vluchtelingen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.