Gapende gaten in de weg: het kan altijd gekker

TILBURG - Gapende gaten in het wegdek zorgen om de zoveel tijd voor bizarre taferelen op Brabantse wegen. Donderdag was het weer raak in Tilburg. Tijd voor een overzicht van Brabantse sinkholes. En een paar bizarre voorbeelden uit het buitenland.
De sinkhole in Tilburg ontstond bij werkzaamheden aan de straatverlichting. De waterleiding brak.

Gapende gaten zijn Tilburg niet vreemd, vorige zomer ontstond een gat van 1.70 meter diep in de Jules Verneweg. Dat kwam door enorme regenbuien. Dit zinkgat had een doorsnee van twee meter.

Tuinslang staat open
In augustus 2013 zakte de grond onder het terras weg bij een huis aan het Tolseinde in Bergen op Zoom. De bewoonster verdween bijna een meter diep onder haar terras. Deze sinkhole werd veroorzaakt door een tuinslang die dagenlang openstond.

In Sint-Oedenrode verdween in februari een auto voor een deel in de aardbodem. Het lukte de bestuurster uiteindelijk zonder kleerscheuren uit het voertuig te komen. De vrouw vertelde even later aan Omroep Brabant zich ‘rot geschrokken’ te zijn.

Bizar
Het kan natuurlijk altijd gekker: in de stad Harbin in het noorden van China zakten zeker vier mensen weg in een sinkhole. Het ging om mensen die op de bus stonden te wachten.


Gekker dan in Brazilië gaat het waarschijnlijk niet worden. In de deelstaat Pará werd een touringcar in zijn geheel opgeslokt. De bus wordt vervolgens afgevoerd door een kolkende rivier. Wonder boven wonder raakte niemand gewond.

Meer over dit onderwerp:
sinkholes wegen wegdek tilburg