Efteling-attractie Pagode dit jaar niet meer open: uitkijktoren komende maanden dicht

KAATSHEUVEL - Slecht nieuws voor de Efteling en haar bezoekers. Uitkijktoren Pagode gaat in elk geval dit jaar niet meer open vanwege hardnekkige problemen in de techniek. Dat heeft Efteling-woordvoerder Femke van Es bevestigd aan Omroep Brabant.
De iconische attractie is al sinds begin september gesloten. In de maanden daarvoor ging de Pagode vaker op slot door technische mankementen. “Tot nu toe zorgden we telkens voor een tijdelijke oplossing”, licht Van Es toe. “Nu willen we de komende maanden rustig de tijd nemen om de storing voorgoed op te lossen.”

Het afgelopen jaar is de 45 meter hoge uitkijktoren meermaals geveld door technische mankementen. In de komende maanden moet duidelijk worden waar de fouten precies vandaan komen. “De Pagode bestaat al 28 jaar en de bedoeling is dat hij nog 28 jaar meegaat.”

'Bijzonder vervelend'
Het komt volgens Van Es niet vaak voor dat een Efteling-attractie maandenlang gesloten blijft. “Dat is bijzonder vervelend”, erkent ze. “Maar met behulp van nieuwe technieken zijn we ervan overtuigd dat we dit probleem voorgoed kunnen oplossen.”

Dat gebeurt in samenspraak met de leverancier, het Zwitserse bedrijf Intamin. Wanneer Pagode weer opengaat, is niet duidelijk.
Meer over dit onderwerp:
pagode efteling attractieparken kaatsheuvel