'Dikke tien voor juf Monique', beste lerares van Nederland komt uit Waalwijk

WAALWIJK - Juf Monique van basisschool De Hoef & Hugo in Waalwijk is uitgeroepen tot de allerbeste lerares van Nederland. Volgens de ouders en haar leerlingen is de juf de 'leukste, beste en liefste' van heel Nederland. De kinderen van de basisschool verrasten de juffrouw maandagochtend tijdens de Dag van de Leraar met de prestigieuze prijs.
De juffrouw staat voor groep 7/8 van basisschool De Hoef & Hugo in Waalwijk. De verkiezing is een initiatief van stichting ‘Een 10 voor de Juf en de Meester’.


'Kinderen bloeien op door haar'
De afgelopen weken konden kinderen en ouders stemmen op hun favoriete leerkracht van het jaar. Hierbij kwam juf Monique als 'leukste, beste en liefste' juf uit de bus. Tim zit bij juf Monique in de klas. Hij is de enige jongen in groep 8."Ze kletsen veel, maar juf Monique houdt het goed in de gaten."

Niet alleen de kinderen zijn erg te spreken over hun juf. Ook de vakjury is lovend. ''Bij juf Monique in de klas zie je kinderen helemaal opbloeien.''

'Een tien voor juf en meester'
'Monique heeft een tomeloze inzet en wil elke dag het beste uit elk individueel kind halen", vervolgt de jury. "Op deze manier bereidt ze de kinderen optimaal voor op het voortgezet onderwijs.''

Ook de moeder van juf Monique heeft lovende woorden voor haar dochter. "Ze is sociaal, kan goed met kinderen omgaan en ze is creatief."

Van 28 september tot en met 1 oktober kon iedereen via Facebook op één van de drie finalisten stemmen. De actie is een initiatief van ‘Een 10 voor de Juf en de Meester’. Deze stichting roept ouders en kinderen op om eens stil te staan bij het werk van de leerkracht.