'Wij denken dat er enorme overlast komt', buurt niet blij met plan Polenhotel Roosendaal

ROOSENDAAL - "Ik hoop dat de plannen niet doorgaan. En als we het kunnen tegen houden, dan zullen we het niet nalaten." Bezorgd en woedend zijn ze, buurtbewoners van een leegstaand kantoorpand op de Bergrand in Roosendaal. Uitzendbureau Atik heeft plannen om ongeveer negentig arbeidsmigranten te huisvesten in het pand. Buurtbewoners spraken woensdagavond hun onvrede uit op een informatieavond.
Tientallen mensen stonden voor de deur van het kantoorgebouw op de Bergrand. "We mogen niet naar binnen", zegt een buurtbewoner. Er zijn meer mensen op komen dagen dan in het zaaltje passen. "Er staat 130 man voor de deur."


Overdag werken, 's avonds feesten
"We hadden in eerste instantie in overleg met de gemeente een aantal omwonenden uitgenodigd", zegt directeur Ilyas Etik van Atik Uitzendbureau. "Dat bleek niet voldoende te zijn. Mensen hadden de uitnodiging gekopieerd en verder verspreid, dus was onze zaal te klein." De informatieavond werd daarom in twee rondes gehouden.

"We maken ons veel zorgen", zegt een buurtbewoonster. "We denken dat we veel overlast gaan krijgen. Als je negentig mensen bij elkaar zet die overdag vast hard werken, gaan ze 's avonds feesten." Daarnaast maken buurtbewoners zich zorgen voor criminaliteit en verkeersoverlast.

Nog geen vergunning
Directeur Etik zegt dat de huisvesting op die plek prima kan. "We gaan zorgen voor een goed beheersplan en genoeg toezicht. Wij willen ook dat de mensen goed komen te wonen."

Atik Uitzendbureau wil in het leegstaande kantoorgebouw tegen de negentig arbeidsmigranten uit onder andere Polen, Roemenië, Hongarije en Portugal vestigen. Het bedrijf wil het pand opdelen in vier woonunits. Atik moet nog een vergunning aanvragen bij de gemeente om de bestemming van het kantoorgebouw te veranderen in logies.