Van Abbemuseum in Eindhoven droomt van Rembrandts en heeft al plekje in gedachten

9 oktober 2015 om 22:42
nl
Komen de twee Rembrandts, die onlangs door het Rijk zijn aangekocht, ook naar Eindhoven? Het Van Abbe Museum en de gemeente dromen ervan. Ze willen een poging wagen de twee veelbesproken schilderijen naar Eindhoven te halen. Burgemeester en Wethouders antwoorden dit op raadsvragen van de PvdA.
Geschreven door

Kunstliefhebbers in Eindhoven moeten echter niet te vroeg juichen. Zo is het de vraag wanneer de peperdure portretten van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit naar ons land komen. Naar het Rijksmuseum in Amsterdam welteverstaan.
Nooit geschoten is altijd misMaar er komt toch een tour met de Rembrandts door ons land? Inderdaad, maar wel langs de provinciehoofdsteden en dat is Eindhoven niet en Den Bosch wel. De leiding van het ‘Van Abbe’ en B en W weten dus donders goed dat (het Noordbrabants Museum in) Den Bosch een streepje voor heeft.
Toch: nooit geschoten is altijd mis. Musea wisselen wel vaker werken uit. Van Abbe denkt dan ook aan zo’n bruikleenmogelijkheid om het Rijksmuseum tot medewerking over te halen.
Pijbes kan voorstel verwachtenMuseumdirecteur Charles Esche weet al welke hedendaagse schilderijen die nu al tot zijn collectie behoren een mooie combinatie zouden kunnen vormen met de twee zeventiende eeuwse Rembrandts. Zijn collega bij het ‘Rijks’, Wim Pijbes, kan een voorstel in die richting verwachten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.