Oranje met drie debutanten tegen Kazachstan onder wie Bredanaar Virgil van Dijk

10 oktober 2015 om 18:53
nl
Bondscoach Danny Blind verrast zaterdagavond met zijn opstelling voor de uitwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Kazachstan in de EK-kwalificatie. De bondscoach heeft geen plaats voor Robin van Persie, die in Astana zijn honderdste interland hoopt te spelen. Blind laat Bredanaar Virgil van Dijk, Anwar El Ghazi en Kenny Tete in de basisformatie debuteren.
Geschreven door

Oranje start om 18.00 uur met een defensie bestaande uit doelman Jasper Cillessen, Tete, Jeffrey Bruma, Van Dijk en Jairo Riedewald. Wesley Sneijder, Georginio Wijnaldum en Daley Blind zijn de middenvelders van Oranje. El Ghazi vormt een aanvalstrio met spits Klaas-Jan Huntelaar en Memphis Depay.
Zie ook: ‘Dat ik bij de selectie zit, is een beloning’, verdediger Virgil van Dijk klaar voor debuut Oranje
Het Nederlands elftal strijdt tegen Kazachstan voor de laatste kans op de play-offs van de EK-kwalificatie. Oranje moet in de laatste twee duels minimaal drie punten goedmaken op Turkije, dat zaterdagavond om 20.45 uur in Praag aftrap tegen het al gekwalificeerde Tsjechië.
Oranje ontvangt de Tsjechen dinsdag, als Turkije het tegen het eveneens al geplaatste IJsland opneemt. Meteorologen voorspellen zaterdag eerst regen en later sneeuw in Astana. Toch blijft het dak open van het stadion, waarin kunstgras ligt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.