Hans Weijs wint GTC Rally in West-Brabant, Jasper van den Heuvel Nederlands kampioen

11 oktober 2015 om 17:20
nl
Hans Weijs junior heeft de GTC Rally op zijn naam geschreven. De rijder uit Elst nam pas laat afstand van Jasper van den Heuvel, waardoor deze editie het West-Brabantse evenement bijzonder spannend was. De derde plaats was weggelegd voor een dolgelukkige Antoine van Ballegooijen uit Nuenen.
Geschreven door

Met een marge van slechts 0,1 seconde werd de eerste klassementsproef op vrijdagavond beslist. Een voorbode voor de rest van de wedstrijd, want de drie sterkste rijders waren zeer aan elkaar gewaagd.
Na drie proeven hadden evenveel verschillende rijders snelste tijden gereden. Bob de Jong (DS3 R5) haakte vanaf een tweede plaats als eerste af. Hij kreeg een lekke band op de beruchte klassementsproef ‘De Hel’. Vrijdagavond ging Van den Heuvel (Lancer Evo X) slapen met een marge van slechts één luttele seconde op Weijs (Fiesta R5).
Van den Heuvel kampioenOp zaterdagochtend ging het duel onverminderd door. Van den Heuvel en Weijs kwamen om beurten aan de leiding, maar vanaf proef negen wist Weijs jr. een definitieve kloof te slaan. De ‘troostprijs’ voor Van den Heuvel; hij haalde de nationale titel binnen.
“Als ik die niet in mijn achterhoofd had gehad, had Weijs er nog harder voor moeten vechten”, klonk Van den Heuvel nog strijdvaardig op het finishpodium.
Van Ballegooijen redt Brabantse eerDe strijd om plaats drie was minstens even verhit, met Nuenenaar Antoine van Ballegooijen (Lancer Evo X) in de hoofdrol. “Onvoorstelbaar: een podium, toch gelukt! Ik merk dat ik steeds meer mijn grenzen aan het opzoeken ben”, aldus Van Ballegooijen.
Johan Faes uit Reusel reed een wedstrijd vol problemen en werd zevende. Ronald Leemans uit Hank werd negende.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.