Zus Linda van der Giesen gelooft niet in 'psychose' John F: ‘We hebben alles zwart op wit'

ZEVENBERGEN - John F., de vermoedelijke moordenaar van Linda van der Giesen, schiet weinig op door te zeggen dat hij zijn voormalige vriendin in een psychose heeft doodgeschoten. Dat zegt Susanne van der Giesen, de zus van de 28-jarige verpleegkundige, in gesprek met Omroep Brabant. “Deze man kan roepen en verklaren wat hij wil: we hebben alle bedreigingen en andere ernstige berichten die aan Linda gericht waren zwart op wit staan.”
John F. bekende eind september verantwoordelijk te zijn voor de dood van Linda. Hij had haar meerdere malen met de dood bedreigd. Die berichten hebben de nabestaanden voor het politieonderzoek bewaard. De politie gaf na de fatale schietpartij toe de urgentie van de aangiftes van Linda onvoldoende te hebben ingeschat.

Met een pistool op zak reed John F. naar het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk om de verpleegkundige neer te schieten. Zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers onthulde echter tegenover Omroep Brabant dat F. eigenlijk voor de ogen van zijn ex-vriendin zelfmoord wilde plegen.

'Wij weten hoe het zit'
Aan die versie van het verhaal hecht zus Susanne totaal geen waarde. “Wij en inmiddels ook de politie weten hoe het écht zit. Wij houden ons niet zo met hem bezig”, vertelt ze. “Mijn aandacht gaat in eerste instantie uit naar het zoontje van Linda en naar de Facebook-pagina 'In Loving Memory of Linda Vd Giesen', die ik ter nagedachtenis van mijn lieve, mooie zus ben begonnen.”

ZIE OOK: Dochter Chanel wil dat John F. professionele hulp krijgt: ‘Psychose of niet, hij blijft mijn vader'

'Linda is onderuit gehaald'
Op die pagina verzamelt Susanne de mooiste verhalen en foto’s en brengt ze mensen uit de regio samen die Linda ooit gekend hebben. Het is een voortvloeisel van de Facebook-pagina 'RIP Linda van der Giesen', die deze week offline is gehaald. “De eigenaar van die pagina wilde zijn identiteit niet prijsgeven en misbruikte de pagina voor verkeerde doeleinden. Facebook heeft die site gelukkig offline gehaald.”

Inmiddels hebben ruim duizend Facebook-gebruikers zich geabonneerd op de pagina. Susanne hoopt hiermee haar zus weer op een positieve manier in het nieuws te brengen. “Er is na haar dood veel onjuiste en kwetsende informatie over haar naar buiten gekomen. Ze is publiekelijk onderuit gehaald, terwijl ze niemand kwaad heeft gedaan of wilde doen. Dat moet stoppen”, spreekt haar zus felle taal.

ZIE OOK: Donaties stromen binnen voor zoontje Jeremy (4) van Linda van der Giesen: ‘Dit is machtig mooi’

'We komen er samen doorheen'
Naast de speciale pagina is Susanne op dit moment bezig een boek samen te stellen waarin alle condoleances gebundeld worden. Het boek is hoofdzakelijk bedoeld voor het 4-jarig zoontje van Linda. “Wij zijn na de dood van Linda steeds meer naar elkaar gegroeid. Hij heeft het moeilijk, maar kan zijn gedachten gelukkig snel verzetten. Uiteindelijk komen we er samen doorheen, al gaat dat natuurlijk niet makkelijk.”

De zaak tegen John F. gaat op woensdag 25 november weer verder. Justitie verdenkt F. van moord dan wel doodslag. “Nogmaals: wij weten hoe het écht zit. Die man gaat zijn verdiende straf krijgen.”

ZIE OOK: Vader zoontje vermoorde Linda van der Giesen: ‘Ik moest hem iets verschrikkelijks vertellen’

'Geen moord'
Van moord wil de advocaat van John F., Jan-Hein Kuijpers, in elk geval niets weten. “Mijn cliënt ging niet naar het ziekenhuis om zijn ex-vriendin neer te schieten. Van voorbedachten rade en dus van moord is daarom geen sprake.”

De Zevenbergenaar meldde zich na zijn daad zelf op het politiebureau. Sindsdien zit hij vast.

Lees alles over deze zaak op onze speciale themapagina omroepbrabant.nl/lindavandergiesen.