‘Oss tegen asielwaanzin’, opnieuw demonstratie tegen vluchtelingen in belastingkantoor

OSS - Er komt een tweede demonstratie tegen de komst van vluchtelingen in het leegstaande belastingkantoor van Oss. De gemeente Oss heeft daarvoor groen licht gegeven, bevestigt een woordvoerder aan Omroep Brabant. Zeker negentig actievoerders zullen aanwezig zijn bij de demonstratie die zaterdagmiddag 31 oktober plaatsvindt.
De gemeente Oss zegt verdere ontwikkelingen en de berichten op Facebook-pagina ‘Oss tegen asielwaanzin’ scherp in de gaten te houden. “Als we in de aanloop merken dat de openbare orde ernstig verstoord zal raken, dan kan de burgemeester de demonstratie weigeren. Dat is nu niet het geval”, legt een woordvoerder uit.

LEES OOK: Bedreigde vluchteling wil in Oss blijven ondanks leuzen en vuurwerk: 'Ik laat me niet wegjagen'

Driehonderd vluchtelingen
Een groep van ongeveer 25 man demonstreerde vorig week tegen te komst van vluchtelingen naar het voormalige belastingkantoor in Oss. Zij werden uiteindelijk weggeleid door de politie. In het leegstaande pand aan de Lievekamplaan komen in de herfst driehonderd vluchtelingen. Momenteel wordt het gebouw, dat sinds april leeg staat, flink verbouwd.

De eerste demonstratie was illegaal, omdat die niet officieel was aangevraagd bij de gemeente. Voor de tweede demonstratie hebben de actievoerders wel toestemming gekregen.

Demonstratie georganiseerd door Johnboy Willemse
De tweede demonstratie wordt georganiseerd door Johnboy Willemse. Dat meldt het Brabants Dagblad. Hij is lid van de Nederlandse Volks Unie (NVU). Zijn woning in Ravenstein heeft hij beschikbaar gesteld als ‘nazikroeg’, schrijft de krant.

Willemse heeft deze demonstratie gemeld bij de gemeente. Bij de vorige demonstratie, begin oktober, had hij dit niet gedaan. Hij bleef toen thuis onder druk van de politie.