Video

‘Bokser Rafik Harutjunjan krijgt moeilijke avond in Carré’

12 oktober 2015 om 20:00
nl
Bokser Rafik Harutjunjan uit Vught verdedigt vanavond tijdens de Ben Bril Memorial zijn wereldtitel die hij vorig jaar tijdens hetzelfde evenement in Carré veroverde. Hij treft met de Spanjaard Kevin Dotel volgens sportverslaggever Martin Milicevic een pittige tegenstander.
Geschreven door

De wereldtitel die Harutjunjan vorig jaar in het Amsterdamse theater veroverde was het absolute hoogtepunt in zijn carrière. Volgens Milicevic wordt het moeilijk om het voor de tweede keer op rij te flikken.
“Dotel is Spaans kampioen. Een lange vechter, met groot bereik. Harutjunjan is een kleine bokser. Dotel is snel en technisch. Het wordt echt heel moeilijk voor hem."
Jaar niet gebokstOpmerkelijk is dat Harutjunjan na zijn wereldtitel een jaar lang geen enkele partij bokste. Milicevic: "En hij heeft ook nog gebroken met zijn trainer Hennie Mandemakers. Dat was een soort vaderfiguur. Ergens is een breuk ontstaan tussen die twee.  Hij heeft nu een goede Duitse trainer, Artur Grigorian. Hij zegt in bloedvorm te zijn, maar dat moet blijken. Dotel heeft vier keer gebokst en vier keer gewonnen."
Een voordeel heeft weltergewicht Harutjunjan wel volgens Milicevic, die vanavond voor Omroep Brabant verslag doet van de strijd om de wereldtitel: "Het thuisvoordeel. Carré, toch een magische plek, zit weer vol met Bosschenaren. Die schreeuwen allemaal 'Heya Den Bosch'."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.