Familie plaatst gedenkplaat voor vermoorde Juliette Bouhof in centrum Eindhoven

13 oktober 2015 om 19:13
nl
Juliette Bouhof, die vorig jaar oktober om het leven werd gebracht op de Vestdijk in Eindhoven, krijgt een gedenkplaat. Dat hebben Janneke van der Staaij, de moeder van Juliette, en haar oudste dochter Joëlle aan Omroep Brabant laten weten.
Geschreven door

De plaquette komt aan de gevel van het kantoor van De Lage Landen aan de Vestdijk te hangen, vlakbij de plek waar het lichaam van de Geldropse werd gevonden. Op maandag 26 oktober is het een jaar geleden dat de 17-jarige Juliette Bouhof om het leven werd gebracht.
Huiselijk geweldDe moeder van Juliette houdt tijdens die bijeenkomst, die om halfzes begint, een toespraak. Daarin zal Juliette centraal staan. Daarnaast wil de moeder ‘een statement maken voor de slachtoffers en daders van huiselijk geweld’.
De moeder van Juliette is erg blij met de medewerking met de opstelling van DLL. Ze verlenen alle medewerking bij het aanbrengen van de gedenkplaat op hun grondgebied. maar ze spelen verder geen rol in de herdenkingsbijeenkomst. Dat is echt een initiatief van de moeder en zus van Juliette.
Hoger beroepDe rechter veroordeelde Koen B., de ex-vriend van Juliette, tot negen jaar cel vanwege doodslag. Zowel Koen B. als justitie zijn in hoger beroep gegaan.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.