Koudste 13 oktober ooit in Brabant, woensdag gevoelstemperatuur rond vriespunt

13 oktober 2015 om 21:07
nl
Dinsdag was de koudste 13 oktober ooit gemeten in Brabant. En volgens weerbureau MeteoGroup wordt het de komende dagen nog veel kouder: woensdag ligt de gevoelstemperatuur maar net boven het vriespunt.
Geschreven door

De temperatuur kwam dinsdag op veel plekken in de provincie niet boven de 6 graden.
Records verbrokenSinds de start van de metingen in 1901 was het niet eerder zo koud op 13 oktober in bijvoorbeeld Eindhoven. Daar werd het slechts 5 graden en daarmee sneuvelde het oude record van 5,7 graden uit 1975.
Ook in het westen van de provincie was het koud. In Gilze-Rijen stond het record van 13 oktober op 9,4 graden, gemeten in 1973. Dinsdag werd het maar 5,9 graden.
Gevoelstemperatuur 2 gradenVolgens MeteoGroup wordt het woensdag nog frisser. "De handschoenen en paraplu's kunnen nu echt uit de kast", zegt meteoroloog Britta van Gent. "De zon laat zicht dan niet zien en stevige wind en regen komen daarvoor in de plaats." Voor het gevoel ligt de temperatuur niet hoger dan 2 graden. Normaal gesproken is het overdag in oktober 14 of 15 graden.
In Limburg kan er woensdag zelfs al een sneeuwvlok vallen, maar volgens MeteoGroup laat de sneeuw in Brabant voorlopig nog op zich wachten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.