Onbekenden droppen 'neergeschoten' man bij Amphia Ziekenhuis in Oosterhout en scheuren weg

OOSTERHOUT - Een man met vermoedelijk een schotwond is woensdagochtend binnengebracht bij het Amphia Ziekenhuis in Oosterhout. Onbekenden zette het slachtoffer af bij de spoedeisende hulp. Zij zijn daarna in een zwarte Mercedes met Belgisch kenteken weggereden. Naar deze mensen wordt momenteel gezocht. Mogelijk staan ze op bewakingsbeelden.
Het slachtoffer is overgebracht naar een ander ziekenhuis voor een spoedoperatie, bevestigt een politiewoordvoerder aan Omroep Brabant. Dat hij naar een ander ziekenhuis gebracht is, heeft te maken met zijn medische toestand en de veiligheid van het slachtoffer.

Omdat er prioriteit gegeven is aan zijn medische behandeling, heeft de politie de man nog niet kunnen vragen naar wat er gebeurd is. Bronnen melden dat de man van Turkse komaf zou zijn.

ZIE OOK: Gewonde bij schietpartij Merodelaan in Breda

'Roept vragen op'
Rond hetzelfde tijdstip kwam een melding binnen van een schietpartij in Breda. De politie heeft vooralsnog geen enkele aanwijzing om aan te nemen dat die zaken met elkaar te maken hebben. “Maar we sluiten geen enkel scenario uit”, aldus de woordvoerder.

Wat er zich woensdagochtend precies heeft afgespeeld, is nog niet duidelijk. Wie het slachtoffer is en wie de mensen zijn die zijn weggereden, wordt op dit moment onderzocht. “Voor ons roept het uiteraard vragen op dat de mensen die de man naar het ziekenhuis hebben gebracht, zijn weggereden. We zijn op dit moment bezig om weer met hen in contact te komen.”


Naar ander ziekenhuis
De gewonde is naar een ander ziekenhuis gebracht omdat het ziekenhuis in Oosterhout niet op dit soort gewonden is ingericht en omdat uit veiligheidsoverwegingen de verblijfplek van de gewonde onbekend moet blijven.

Het Amphia Ziekenhuis wilde woensdag niet reageren.