Na mishandeling op kamp: schadevergoeding voor agenten

15 oktober 2015 om 12:40
nl
Drie inwoners van Veghel hebben een gevangenisstraf en een werkstraf gekregen voor het mishandelen van agenten. Ook moeten ze twee agenten een schadevergoeding betalen.
Geschreven door

Volgens de politierechter in Den Bosch hebben de drie mannen medewerkers van de politie ’s nachts belaagd en geslagen. Dit gebeurde precies twee weken geleden toen de politie op een woonwagenkamp aan de Nederboekt in Veghel een man wilde aanhouden. Die was één van de drie mensen die woensdag door de rechter zijn veroordeeld.
Inrekenen voor helingDe politie wilde de man aanvankelijk alleen inrekenen voor heling. Alle verdachten wonen op het kamp. Ze zijn 21, 23 en 29 jaar.
Ze kregen een onvoorwaardelijke celstraf van zes dagen en dat was gelijk aan de tijd dat ze al vast hebben gezeten. Verder kreeg het drietal een werkstraf van honderd uur. De schadevergoeding bedraagt 350 en 450 euro. Volgens de politierechter is bewezen dat er sprake was van openlijk geweld op de openbare weg en vernieling (van een politiewagen).
Gloednieuwe heggenscharenBij een politiecontrole bleken in de auto van de eerste verdachte gloednieuwe heggenscharen te liggen, waarvan hij de herkomst niet kon verklaren. De politie wilde de man eigenlijk op de Erpseweg in Veghel staande houden, maar de bestuurder reed zelf het woonwagenkamp aan de Nederboekt op.
Omdat de politie vermoedde dat het tuingereedschap was gestolen, pakte ze de man op. Hij begon hierbij zo hard te schreeuwen dat de hele buurt naar buiten kwam.
Extra hulp nodigDe agenten werden hierop door een groep mannen, vrouwen en zelfs kinderen, ingesloten, uitgescholden en fysiek belaagd. Ze moesten extra mankracht oproepen om de rust terug te brengen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.