Recordaantal klachten na Zwarte Pieten-discussie Sylvana Simons: 'Wat een kutvoorstelling'

DEN BOSCH - Ze is gestopt met het tellen van alle klachten. Lonneke Voets van het Theater aan de Parade geeft toe dat het niet vaak gebeurt dat er zoveel klachten na een voorstelling zijn. Tijdens de 'De Lulverhalen' vorige week in Den Bosch werd al duidelijk dat het publiek het optreden van presentatrice Sylvana Simons niet kon waarderen.
Het ging mis toen Sylvana begon over Zwarte Piet. Het werd een discussie met het publiek, waarbij sommigen de zaal verlieten. Het optreden van de presentatrice werd afgesloten met een huilend meisje op het podium. Voor de duidelijkheid: Sylvana is geen voorstander van Zwarte Piet.


In tranen
"Het huilende meisje wilde dat de discussie stopte. Het maakte haar niet uit of er nou wel of niet een Zwarte Piet is, ze vindt Sinterklaas gewoon een leuk feest", vertelt de Brabantse cabaretière Karin Bruers. Zij is als vaste vertelster bij alle optredens. "Ik zag het in de coulissen misgaan."  Geboeid volgde ze Sylvana op het podium. "Knap hoe zo'n tenger klein vrouwtje zich staande hield tegen een steeds grimmigere zaal."

Daarna mocht de Brabantse zelf het podium op. "Al snel zat de lach er weer in. Het is gewoon het gebrek aan theaterervaring geweest waardoor het mis ging." Dat Sylvana nu niet meer aan de theatertour meedoet, vindt ze sneu. "Ze kan prima lullen. Ook over de piemels in haar leven. Ik had haar kunnen helpen om er een goed theaterverhaal van te maken."  


Piemelgericht
De producent heeft de hele discussie in de kiem gesmoord. "Om te zorgen dat het lullenverhaal centraal blijft staan en niet Zwarte Piet, is Sylvana eruit gehaald", zegt een medewerker. Hoe Sylvana de avond ervaren heeft is onduidelijk. Ze is niet bereikbaar. Ze vindt het vast lullig.
Meer over dit onderwerp:
lulverhalen den bosch sylvana simons zwarte piet