Video

Alweer dode door misdrijf: lichaam van man gevonden in huis Raamsdonksveer, bewoner (56) opgepakt

16 oktober 2015 om 21:00 • Aangepast 21 november 2020 om 15:19
nl
In een huurflat aan de Hameldonk in Raamsdonksveer is vrijdag aan het begin van de middag een dode man gevonden. Het slachtoffer is door geweld om het leven gebracht. Elders is een 56-jarige verdachte aangehouden, bevestigt de politie aan Omroep Brabant en BN DeStem. Dat is vermoedelijk de bewoner van de flat.
Profielfoto van
Geschreven door

Voor de politie zijn er vooralsnog geen aanwijzingen dat er een verband bestaat tussen het vele, recente (schiet)geweld in de regio.
Het gaat om de derde dode door geweld in West-Brabant in twee dagen. In Raamsdonksveer ligt de aanleiding waarschijnlijk in de relatiesfeer.

Wachten op privacy instellingen...

Overlast in appartementVolgens buurtbewoners is het slachtoffer de 36-jarige Rico Paulissen, een vriend van de opgepakte bewoner. Hij verbleef de afgelopen jaren regelmatig in het huis, sindsdien is de overlast in het huis toegenomen. Er zou regelmatig sprake zijn geweest van harde muziek, drugsincidenten en vechtpartijen. De bewoner is volgens bronnen een drank- en drugsverslaafde die voor veel overlast zorgt.
Woningcorporatie Thuisvester bevestigt dat er sprake was van een overlastsituatie. "Na meerdere meldingen zijn we onderzoek gaan doen en hebben we zelf geconstateerd dat er sprake was van overlast. Dat accepteren we niet en daarom waren we met de bewoner in gesprek om tot een oplossing te komen", zo zegt directeur-bestuurder Pierre Hobbelen.
Zover was het nog niet, maar Thuisvester had wel het idee dat het zou lukken. "Nu is dat niet meer aan de orde. We zijn geschokt door wat er is gebeurd", aldus Hobbelen.
Tweede verdiepingDe politie was naar het appartementencomplex gegaan na een melding dat er iemand door een misdrijf was overleden. Op de tweede verdieping werd een voordeur opengebroken waarna agenten de dode man vonden.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK: Gewelddadig 2015: al 26 mensen door geweld om het leven gekomen in Brabant
Het was een rumoerige week in West-Brabant. Donderdag werden twee vermoorde mannen gevonden in een vakantiehuisje tussen Hooge Zwaluwe en Drimmelen.
In Oosterhout werd eerder deze week een neergeschoten man van vermoedelijk Turkse komaf door onbekenden gedropt in het Amphia Ziekenhuis. Rond hetzelfde tijdstip werd een 46-jarige Bredanaar in het huis van zijn moeder neergeschoten. Beide mannen weigeren te vertellen wat er is gebeurd.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.