No Surrender-leider Brian Dalfour (47) vermoord gevonden in vakantiehuisje in polder Hooge Zwaluwe

17 oktober 2015 om 23:12
nl
No Surrender-chef Brian Dalfour is donderdagmiddag vermoord gevonden in een vakantiehuisje in de polder tussen Hooge Zwaluwe en Drimmelen. Dat melden het Parool en NOS op basis van verschillende bronnen. Het lichaam van de 47-jarige Amsterdamse Surinamer werd hevig toegetakeld aangetroffen. De politie ging meteen uit van een misdrijf.
Geschreven door

Volgens geruchten was Klaas Otto de tweede dode die in Hooge Zwaluwe is gevonden, maar dit sprak zijn advocaat Erik Thomas tegen. "Ik heb hem gisteren nog gezien. Hij is het dus niet", liet hij in een korte reactie aan Omroep Brabant weten.
Politie wil identiteit niet bevstigenMotorclub No Surrender meldt op Facebook geschokt te zijn door de plotse dood van de leider van de Amsterdamse afdeling. De politie wilde zaterdag tegenover Omroep Brabant de identiteit van de twee vermoorde mannen niet bevestigen.
Verschillende leden van No Surrender en familieleden en bekenden van Dalfour maken op Facebook melding van zijn dood. "Het doet pijn, maar ik zal proberen deze klap te boven te komen", schrijft Jechen Gomes op het sociale platform.
ZIE OOK: Vermoorde mannen gevonden in hagelnieuw vakantiehuisje
Donderdag werden de lichamen gevonden in een vakantiehuisje bij Hooge Zwaluwe, in een oase van rust tussen land en water. Wat zich precies in het moordhuis in Hooge Zwaluwe heeft afgespeeld, is nog onduidelijk. Waarschijnlijk zijn Dalfour en de andere man al op woensdag vermoord. Wie de andere dode is, is nog niet duidelijk.
'Droevig nieuws'"Vandaag heeft ons het droevige nieuws bereikt dat onze captain Brian niet meer in ons midden is", is te lezen op de Facebookpagina van de motorclub. "Ons medeleven gaat uit naar zijn familie en naasten. Rust zacht broer."
ZIE OOK: Neergeschoten mannen Breda en Oosterhout opgepakt voor dubbele moord Hooge Zwaluwe
De Amsterdamse Surinamer Brian Dalfour 'Dalla' (47) is geregeld in verband gebracht met beroepscriminelen. Zo kende hij de geliquideerde Gwenette Martha die in 2014 werd geliquideerd.
Rivaliteit motorclubsBrabantse gemeenten en justitie maken zich al lange tijd zorgen om spanningen tussen beruchte motorclubs als Bandidos, Satudarah, Hells Angels en No Surrender. Het is niet duidelijk of Dalfour slachtoffer is geworden van die eventuele onderlinge rivaliteit.
De politie is in elk geval bezig met een grote schoonmaak in de wereld van motorclubs, die volgens justitie een dekmantel is voor de georganiseerde misdaad.
OntmoetingsplaatsenVolgens de politie zijn opvallend veel kopstukken uit de onderwereld, zoals Brian Dalfour, lid of hebben banden met een motorclub. "Het zijn ontmoetingsplaatsen. Een goed netwerk om tot criminele deals te komen. Die clubs bieden status, maar ook een logistiek netwerk om handel te doen, binnen een groep van mensen die zwijgen”, legde politietopman Pim Miltenburg eerder uit.
In zeker tien Brabantse gemeenten wordt het gezag ondermijnd door criminelen. Dit gebeurt op vele manieren: van problemen met motorclubs en voetbalhooligans tot witwaspraktijken en radicaliserende inwoners.
RecordDoor de dubbele moord in Hooge Zwaluwe komt het aantal Brabantse doden door misdrijf op 26 dit jaar. Alleen al in het westen van de provincie zijn er elf mensen door geweld om het leven gekomen, een record.
Alles over de dubbele moord in Hooge Zwaluwe lees je op onze speciale themapagina: omroepbrabant.nl/moordhoogezwaluwe[Facebook:body:https://www.facebook.com/NoSurrenderMcAmsterdam/posts/839627772823337][YouTube:https://youtu.be/thZ1oLF9rfU]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.