Video

Dodelijk ongeluk A67: Poolse vrouw wilde A67 oversteken

19 oktober 2015 om 10:00
nl
De vrouw die zaterdagavond door een vrachtwagen werd aangereden op de A67 tussen Asten en Liessel, wilde luttele seconden van tevoren de snelweg oversteken. Het gaat om een 47-jarige vrouw uit Polen. Dat meldt de politie zondag.
Geschreven door

De Poolse werd in eerste instantie aangereden door de vrachtwagen van een 31-jarige chauffeur uit Milsbeek. Hij zag de fietsende vrouw namelijk te laat en kon haar niet meer ontwijken.
Vervolgens werd de vrouw overreden door een daaropvolgende vrachtwagen, die van een 51-jarige man uit Beek en Donk. De vrouw was op slag dood. De politie weet niet waarom de vrouw op de A67 fietste.
Slachtofferhulp geregeldDe politie vond de fiets van de vrouw later terug in de middenberm. De snelweg werd omwille van technisch onderzoek afgesloten in de richting van Venlo. Pas halverwege zaterdagnacht gaf de politie de weg vrij.
De twee vrachtwagenchauffeurs zijn opgevangen door de politie. Zij hebben hun verhaal gedaan. Voor hen en andere betrokkenen is slachtofferhulp ingeschakeld.
Vluchtelingen bij VenloOpvallend is dat eveneens op de A67, ruim dertig kilometer verderop bij Venlo, drie Syrische vluchtelingen fietsten. Ze reden zonder licht op de vluchtstrook. Ze waren op weg naar het aanmeldcentrum in Ter Apel, ruim 200 kilometer van Venlo.
Volgens de politie staat het ongeluk bij Asten los van het incident bij Venlo. De vrouw die om het leven kwam is vermoedelijk geen vluchteling, aldus een woordvoerster.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.