Weet je waarom diejen Ollanders niet naar het EK gaan? België, kom er maar in...

GOIRLE - Waarom gaat in België het kerstfeest niet door? Ze kunnen geen drie wijzen vinden! Ha... Ha... Ha!!! Nederlanders doen niets liever dan Belgen plagen. In de kroeg doet een Belgenmop het altijd goed. Tenminste aan het eind van de avond als de meligheid heeft toegeslagen. Voor die tijd zijn die moppen vooral kinderachtig en uitgekauwd.
Dat is niet zo raar, want de Belgenmop vierde hoogtij in de jaren zeventig. Van de vorige eeuw. In België is een nieuwe uitvinding gedaan. Dat je in een stacaravan ook kunt gaan zitten. Ha... Ha... Ha!!!

Wraakactie
Wist u trouwens dat onze Belgenmoppen een wraakactie waren op de Nederlandermoppen die al veel eerder bij onze zuiderburen de ronde deden. Hunnie begonnen, zogezegd. Zij namen toen onze arrogantie en zuinigheid op de hak. Een Hollander werd gevraagd een gift te doen voor het bejaardenhuis. Hij gaf zijn vader en zijn moeder. Ha... Ha... Ha!!!

Maar ach, het is altijd goedmoedig. Wij vinden Belgen dom, maar we weten donders goed dat zij vaker dan wij het Nationaal Dictee winnen. Belgen vinden ons arrogant, maar wij weten donders goed dat zij weten dat wij weten dat zij gelijk hebben. Die zin zou ik inderdaad nog eens nalezen, want vermoedelijk snapt alleen een taalkundig veel beter onderlegde Belg die de eerste keer.

Inwrijven
Dus de Belgen begonnen met moppen, wij namen wraak maar nu worden wij zwaar overtoept. Zij staan nummer één op de wereldvoetballijst en zij gaan naar het EK voetbal, wij niet. En dat willen de Belgen ons graag inwrijven. Op de grens tussen Goirle en Poppel is dat debacle met Belgische scherpte op de weg neergekalkt. Het kan ook gephotoshopt zijn. Maakt niet uit, de bedoeling is duidelijk. Hoe zoet kan wraak zijn?

Weet je waarom diejen Ollanders niet naar het EK gaan? België, kom maar kom maar... Het kan er ook nog wel bij. Snik... Snik... Snik!!!