Bijzondere creaties en veel 3D-geprinte spullen op Dutch Design Week in Eindhoven [FOTO’S]

EINDHOVEN - Een beetje ontwerper maakt tegenwoordig gebruik van een 3D-printer. Daar lijkt het althans zo af en toe op tijdens de Dutch Design Week. Of het nou vaasjes, meubels of medische apparaten zijn: heel veel komt uit de printer. Check onze fotoserie van de Dutch Design Week 2015 in Eindhoven.

Eindhoven is tot en met volgend weekend in de ban van design. Zowel in de binnenstad, op Strijp-S en in het oosten van de stad trekken honderdduizend bezoekers langs bijzondere concepten, ontwerpen en creaties.

Bekijk de fotoserie
Onze fotograaf maakte een prachtige fotoreportage op de Dutch Design Week. Bekijk 'm hier!

LEES OOK: Dutch Design Week 2015: zes hoogtepunten die je gezien moet hebben

Hand die terugknijpt
In het Klokgebouw op Strijp-S presenteren onder meer de Technische Universiteiten zich. Onder de noemer Mind the Step zijn de beste afstudeerwerken uit Eindhoven, Delft en Twente te zien. Studenten van de TU Delft ontwierpen een 3D-geprinte hand, die terugknijpt als je een ferme handdruk geeft. Met perslucht worden spieren nagebootst en het systeem kan in de toekomst worden toegepast in bijvoorbeeld protheses.

Ook de elektrische toermotor van de TU/e is te zien in het Klokgebouw. Studenten uit Eindhoven gaan met die motor komend jaar in 80 dagen rond de wereld reizen.

LEES OOK: 250.000 bezoekers verwacht tijdens Dutch Design Week, Eindhoven tien dagen wereldstad

Dodo-vlees en brei-gehakt
Bijzondere concepten zijn ook te zien in het Veemgebouw op Strijp-S. Op de begane grond opende dit weekend een grote vershal, naar Randstedelijk voorbeeld. Als je vervolgens even in de rij gaat staan kun je met de lift naar de achtste en negende verdieping van het gebouw. Daar zijn onder meer de winnaars van de Dutch Design Awards van de afgelopen jaren te zien.

Ook interessant is de tentoonstelling Playing Life , waar ontwerpen te zien zijn die iets te maken hebben met levende materialen. Denk aan lichtgevende bacteriën, gehakt dat op breigaren lijkt en vlees dat smaakt naar (uitgestorven) dodo.

Deel dit artikel: