Buschauffeur niet fysiek belaagd door asielzoekers in Gilze, 'het is groter gemaakt dan het was'

GILZE - Het incident tussen asielzoekers en een buschauffeur in Gilze afgelopen zaterdag is opgeblazen, zegt de politie. De Telegraaf meldde dinsdag dat een groep dronken asielzoekers van het AZC in Gilze een vrouwelijke buschauffeur belaagd had. Arriva en het COA ontkennen dat het zo is gegaan.
Volgens het COA, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers, wilde een vader, moeder en kind de bus instappen. De bus zat vol en de vader mocht niet meer mee. Daar werd hij boos om. Hij sloeg met zijn hand tegen de bus en een andere man schopte tegen de wielen.

'Groter gemaakt dan het was'
Een woordvoerder van politie benadrukt tegenover Omroep Brabant dat de buschauffeuse niet mishandeld is. "Mensen hebben tevergeefs geprobeerd om de deuren te openen en er is een schop tegen de bus gegeven. Verder was er een hoop gescheld en daar is het eigenlijk bij gebleven. Er is ook geen aangifte gedaan. Het is groter gemaakt dan het was", aldus de politie.  

Woordvoerder Zevenboom van Arriva betreurt de situatie ten zeerste. "Wat er ook gebeurt, ze blijven van onze chauffeurs af." De chauffeur is enorm geschrokken maar heeft de rit gewoon uitgereden.

Taalprobleem
Volgens Arriva zorgt het taalprobleem in dit soort gevallen vaak voor frustratie bij de asielzoekers en de buschauffeur. De chauffeur rijdt inmiddels gewoon weer haar diensten.