Zijn designers de nieuwe wereldverbeteraars?

20 oktober 2015 om 14:52
nl
Wat als designers de nieuwe wereldverbeteraars worden? Dan geeft Dutch Design Week hen in ieder geval de gelegenheid om hun idee te tonen aan het grote publiek. Toepasselijk of niet, het thema van de veertiende editie van de Dutch Design Week is 'What if...'. "Designers kijken op een creatieve manier naar vraagstukken in de wereld", aldus Martijn Paulen in Onder Ons.
Geschreven door

Op 99 locaties in Eindhoven laten 2400 designers van 17 tot en met 25 oktober hun werk zien. "Ontwerpers moeten geen probleem oplossen", vertelt directeur Martijn Paulen. "Maar je ziet dat designers vaak zelf aan de slag gaan met vraagstukken. Dat uit zich soms in een oplossing."
De tijd van het creatieve pennenbakje is dus voorbij. "Je ziet inderdaad een verschuiving, ontwerpers bewegen zich van nature tussen de mensen en weten dit om te zetten in innovaties", beaamt Paulen.
Uniek'De kwaliteit van de designers is zo hoog, dat de Dutch Design Week bij de wereldtop hoort'. Dat is het grootste compliment dat het designevenement kreeg volgens Paulen. "Wij zijn uniek omdat de bezoeker de processen kan zien en echt een kijkje in de keuken kan nemen. Je ziet veel experimenten en materiaal studies."
Bijna faillietMaar in 2013 leek het einde van het succesvolle evenement in zicht te zijn. "Inhoudelijk ging het goed, maar je moet ook zorgen dat de organisatie klopt." Het verkopen van het merk Dutch Design Week aan de gemeente Eindhoven werd de redding. "De gemeente zorgt voor de verbinding met Eindhoven. Er is afgesproken dat ze zich niet bemoeien met de inhoud."
BezoekenMet vijftien designroutes en 38 thema's is er meer dan genoeg keuze voor de bezoeker. Om door de bomen het bos te zien geeft Paulen het advies om je via de app en website goed te oriënteren. "Je kunt insteken op disciplines die je interessant vindt, of thema's zoals gezondheidszorg. En zijn tip: "Ga meerdere dagen naar de Dutch Design Week."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.