Halen EK door Dutch Lions in RKC-stadion smaakt naar meer: 'Waalwijk als centrum American Football!'

WAALWIJK - De Dutch Lions, het Nederlandse American Footballteam, heeft zaterdagavond in Waalwijk het EK gehaald. Ruim 4000 toeschouwers schreeuwden de manschappen naar voren. "Wij moeten als Waalwijk gewoon hét landelijke centrum voor American Football worden."
Hamburgers, cheerleaders en mensen die heel hard 'DEFENSE' roepen. Waalwijk verandert op deze zaterdagavond in een klein stukje Amerika. Ruim 4000 toeschouwers zien hoe het Nederlandse team de Belgen overklast: het wordt 17-3.

Ontroerd
Het publiek geniet, want de laatste keer dat er in Nederland op deze schaal American Football werd gespeeld, was in 2007 in de tijden van de Amsterdam Admirals. "Ik ben ontroerd, dit is prachtig", zegt een supporter. Een vrouwelijke fan: "Dit is een mooie sport en ook nog eens entertainment."

Een eindje verderop staat Remco Oversier, algemeen directeur van RKC, met een grote glimlach te kijken. "Wat een spektakel. Misschien moeten we bij RKC ook maar eens cheerleaders overwegen. Maar dan wil wel eerst meer supporters in het stadion. Wij willen als club meer van dit soort evenementen organiseren. Ik zie Waalwijk best het American Footballcentrum van Nederland worden."

EK
Toch zijn er ook criticasters. De sport zou te Amerikaans zijn voor Nederland en gewoon en nooit landelijk kunnen doorbreken. "Daarom is het top dat we nu het EK halen", zegt trainer Rey Agaoglu. "Dat moet een boost geven, want geloof mij nou, deze sport kan echt wel groot worden hier."
Meer over dit onderwerp:
dutch lions american football waalwijk