Doodsbange Julia dook weg voor ijzeren staaf die werd gebruikt bij vechtpartij Helmonders in Walibi

HELMOND - Zo had Julia Timmer (14) haar bezoek aan de populaire ‘Halloween Fright Nights’ in Walibi Holland niet voorgesteld. Wachtend op de attractie Condor brak er een massale vechtpartij uit in het station van de rollercoaster. “Mijn broertje van 12 en ik moesten snel wegduiken voor een ijzeren staaf waarmee iemand zwaaide”, blikt de tiener uit het Gelderse Harderwijk terug bij Omroep Brabant.
Bij de vechtpartij waren drie mannen uit Helmond betrokken. Een van de betrokkenen bij de ruzie zwaaide met een enorme staaf die hij vermoedelijk ergens in de rij had gevonden. Deze ijzeren meetlat wordt gebruikt om de lengte te meten van bezoekers die in de achtbaan willen. Julia en haar broertje stonden vlak achter de twee groepen toen de situatie uit de hand liep.

'We waren erg bang'
Voorafgaand aan de vechtpartij kregen de twee groepen ruzie over een gemaakte foto. Volgens Julia was een van de betrokkenen niet blij dat hij op een foto stond die drie meiden hadden gemaakt. In een reactie daarop begon hij foto’s van de vrouwen te maken, die daar niet van gediend waren en daarom hun partners erbij haalden.

Niet veel later begonnen de vechtersbazen op elkaar in te slaan. “Mijn broertje en ik waren erg bang. Mensen sprongen schreeuwend over muurtjes, duwden elkaar weg en vielen over elkaar heen. De beveiligers hadden geen schijn van kans omdat ze twee koppen kleiner waren dan die agressieve mannen”, vertelt Julia.

Beelden: Looopings.nl

'Meteen naar huis gegaan'
Bij de knokpartij viel zeker één gewonde. Hij werd met een hoofdwond naar de eerste hulp gebracht. “Er was veel bloed te zien. Hij werd vol door iemand geraakt. Het scheelde niet veel of ik en mijn broertje moesten ook behandeld worden. Die ijzeren staaf raakte me op tien centimeter na.”

Voor Julia en haar broertje was de avond verpest. De dag begon zo leuk, maar eindigde in een mineur. “We zijn na de vechtpartij meteen naar huis gegaan. Mijn broertje was bang dat die mannen nog met messen door het park rond gingen lopen. We hebben daarom meteen onze ouders gebeld.”

Reactie Walibi
Een woordvoerder van Walibi Holland bevestigt aan Omroep Brabant dat drie Helmonders zijn opgepakt op verdenking van mishandeling. “Onze beveiliging heeft de vechtpartij vrij snel in de kiem gesmoord. Uiteraard betreuren we het voorval. We willen dat onze bezoekers een leuke dag hebben. Dan wil je niet dit soort dingen.”

De beschuldigingen dat het vaker mis gaat tijdens de Halloween Fright Nights (speciale griezelavonden), zoals Looopings suggereert, schuift Walibi van tafel. “Het is echt niet zo dat er hier aan de lopende band vechtpartijen zijn.”