Scheidsrechter (16) mishandeld na voetbalwedstrijd tussen F-pupillen in Eindhoven

26 oktober 2015 om 22:29
nl
Een minderjarige scheidsrechter is afgelopen zaterdag mishandeld na afloop van de voetbalwedstrijd tussen de F4 van Brabantia en de F3 DBS uit Eindhoven. De 16-jarige Denzel Camelia werd door een volwassen man bedreigd en in zijn gezicht geslagen. “Hij vond dat ik niet goed had gefloten.”
Geschreven door

De wedstrijd tussen de pupillen van beide verenigingen verliep zonder problemen. De F3 van DBS won met 2-5. Nadat de strafschoppen waren genomen, wat na iedere wedstrijd van E- en F-teams wordt gedaan, werd Camelia aangesproken door een man.
'Man begon te schreeuwen'“Hij zei dat ik niet kon fluiten. Ik probeerde rustig te blijven en met de man te praten, maar toen begon hij te schreeuwen en te dreigen. Hij zei dat hij me op mijn ogen zou slaan”, vertelt Camelia tegen Omroep Brabant.
De situatie escaleerde toen de volwassen man, volgens Camelia fors en gespierd, daadwerkelijk uithaalde. “Hij sloeg ongeveer acht keer op me in, twee keer werd ik in mijn gezicht geraakt. Ik begon te schreeuwen en te huilen omdat ik niet wist wat ik moest doen.”
ZIE OOK: Scheidsrechter RKSV Nuenen-VV Gestel krijgt kopstoot
Camelia belde zelf 112. De politie kwam naar het sportpark en sprak het slachtoffer, de man die geslagen zou hebben en mogelijke getuigen. “Ik vertelde dat ik aangifte wilde doen, maar omdat ik geen uitwendig letsel had en omdat getuigen mijn verhaal niet konden bevestigen was dat geen optie”, vertelt Camelia.
Gekneusde kaakNa de wedstrijd liet Camelia zich nakijken bij de dokter. Hij hield een gekneusde kaak over aan de mishandeling. Ook was een stukje van zijn tand afgebroken.
Brabantia bevestigt maandag dat er wel degelijk iets is gebeurd na de wedstrijd. “We zijn bezig om te onderzoeken wat er precies is gebeurd. Het heeft onze volledige aandacht”, laat jeugdvoorzitter Patrick van Tuijn weten.
“We hebben nog gesproken met de man die de scheidsrechter aanviel, maar hij ontkent te hebben geslagen. Hij zou alleen geduwd hebben. Maar alleen al het feit dat hij op de jongen is afgelopen, is voor ons een brug te ver”, aldus Van Tuijn.
Gesprek met getuigenBrabantia wil in gesprek met mensen die langs de lijn stonden toen het incident gebeurde. Van Tuijn: “Ze zeggen niks gezien te hebben, maar misschien rolt er in individuele gesprekken wel een ander verhaal uit.”
Camelia is van plan om maandag alsnog aangifte van mishandeling te doen. “Ik hoop alleen dat er toch nog getuigen zijn die willen vertellen wat er is gebeurd, want ik ben hier enorm van geschrokken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.