Neergeschoten verdachte van moord Hooge Zwaluwe is Surinaamse drugscrimineel Roy O. (46)

26 oktober 2015 om 22:30
nl
De man die na de dubbele moord in Hooge Zwaluwe zwaargewond werd aangetroffen aan de Merodelaan in Breda, is de 46-jarige drugscrimineel Roy O. De Surinamer die in Rotterdam opgroeide, is meerdere keren veroordeeld geweest voor drugsmisdrijven. Dat bevestigt zijn nichtje in gesprek met Omroep Brabant.
Geschreven door

De 46-jarige O. staat in Rotterdam te boek als drugscrimineel. Hij staat ingeschreven bij het adres van zijn inmiddels overleden moeder aan de Merodelaan in Breda. O. werd na de schietpartij in de ‘spookpolder’ met een schotwond gevonden bij een huis aan de Merodelaan en later door de politie als verdachte voor de dubbele moord opgepakt.
Marokkaanse bende betrokkenDe dubbele moord in Hooge Zwaluwe is vermoedelijk het resultaat van een uit de hand gelopen ripdeal. Daarbij proberen criminelen er met de drugs én het geld vandoor te gaan. Een beruchte Marokkaanse bende uit België zou bij de moord betrokken zijn geweest. Deze groep heeft het al jaren aan de stok met omstreden motorclubs en bekende criminelen uit Amsterdam.
O. is zeer waarschijnlijk niet diegene die de fatale schoten loste op de No Surrender-leider Dalfour en beroepscrimineel Muljaim Nadzak. Bronnen melden zelfs dat O. en Dalfour uitstekend met elkaar konden opschieten. Beiden komen uit Suriname en beiden hebben ook een verleden als ‘ripper’ bij schimmige drugsdeals.
ZIE OOK: Neergeschoten mannen Breda en Oosterhout opgepakt voor dubbele moord Hooge Zwaluwe
'Ik kwam Brian wel eens tegen'Het nichtje van O. had geen idee dat Dalfour en Roy elkaar kenden. “Ik kwam Brian wel eens tegen op feesten, maar had geen idee dat hij Roy kende. Ik ben er totaal niet rouwig om dat Roy is opgepakt. Hij maakt zijn eigen keuzes en moet daar ook zelf de consequenties voor dragen. Ik weet één ding zeker en dat is dat Roy onze familienaam weer eens flink ten schande heeft gemaakt.”
ZIE OOK: Brian Dalfour stuurde sms’je vanuit vakantiehuis: ‘Ik ben zwaargewond, hij heeft me laten liggen'
Bronnen meldden eerder aan Omroep Brabant dat Dalfour vlak voor zijn dood een versleuteld sms-bericht verstuurde naar zijn vrienden en familieleden. “Ik ben zwaargewond en hij heeft mij laten liggen”, luidde de tekst.
Met het oog op de relatie tussen Dalfour en O. is het mogelijk dat de No Surrender-chef de Rotterdammer bedoelde. Justitie wil dit bevestigen noch ontkennen.
[YouTube:https://youtu.be/sU4sIuD_8bA]
Alles over de dubbele moord in Hooge Zwaluwe lees je op onze speciale themapagina: omroepbrabant.nl/moordhoogezwaluwe

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.