'Wij zijn niet uit op wraak', No Surrender-kopstuk over moord op leider Brian Dalfour

28 oktober 2015 om 10:48
nl
No Surrender is na de moord op leider Brian Dalfour (47) niet uit op wraak. Een kopstuk van de motorclub zegt tegenover Omroep Brabant over de aangehouden verdachten: “Wij zijn niet uit op wraak. Voor ons geeft het véél meer voldoening als de moordenaars strafrechtelijk vervolgd worden en voor jaren in de cel verdwijnen. Alleen dan kunnen we het pas een plek geven.”
Geschreven door

Twee mannen zitten momenteel vast voor betrokkenheid bij de moord op Dalfour en beroepscrimineel Muljaim Nadzak: de 46-jarige Roy O. uit Breda en een 39-jarige Belg. De moord op Brian Dalfour (47) heeft volgens het kopstuk niets met No Surrender te maken. Over wat zich in het vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe heeft afgespeeld, zegt hij: “Brian heeft een game gespeeld en verloren.”
Voor No Surrender staat het niet vast dat deze twee de daders zijn. “Wij zijn in afwachting van het onderzoek van de recherche. We hopen dat de moordenaar juridisch gestraft wordt”, vertelt het clublid dat afgelopen zaterdag met honderden andere leden afscheid nam van de leider van het Amsterdamse chapter.
ZIE OOK: Vermoorde No Surrender-leider Brian Dalfour (47) was een ‘rustige maar berekenende' man
'Wij zijn geen moordenaars'Over de aanleiding van de dubbele moord in Hooge Zwaluwe tast No Surrender volledig in het duister. “We weten niet wat Brian in zijn persoonlijke leven allemaal heeft uitgespookt. Daar hebben we als club ook helemaal niets mee te maken. We houden het onderzoek streng in de gaten en gaan ons niet onnodig in de nesten werken.”
Het No Surrender-lid geeft tegenover Omroep Brabant toe dat sommige leden van de motorclub zich schuldig maken aan strafbare feiten. “Maar om die reden onze club af te schilderen als een ‘groep criminelen’ gaat veel te ver. Als dat zo zou zijn, zouden ze ons allemaal niet vrij laten rondlopen. Wij zijn motorliefhebbers, geen moordenaars.”
ZIE OOK: Brian Dalfour stuurde sms’je vanuit vakantiehuis: ‘Ik ben zwaargewond, hij heeft me laten liggen'
'No Surrender tweede familie'De vermoorde Dalfour werd afgelopen zaterdag na een indrukwekkende rouwstoet begraven in zijn woonplaats Almere. Honderden No Surrender-leden uit binnen- en buitenland namen afscheid van de leider. “Als broeders gaven we Brian een waardig en warm afscheid. Voor No Surrender is dit een enorme klap, een die we te boven moeten komen. We moeten verder. Verder voor Brian, maar vooral verder voor onszelf. No Surrender is onze tweede familie.”
Misdaadverslaggever John van den Heuvel gaf al eerder aan dat de dubbele moord niets te maken zou hebben met onderlinge spanningen tussen rivaliserende motorclubs. Volgens onze bron heeft No Surrender er dus zelfs helemaal niets mee te maken.
Oprichting No SurrenderNo Surrender is een paar jaar geleden opgericht door Klaas Otto uit Bergen op Zoom. De Amsterdamse chapter van de motorclub werd eerst geleid door Big Willem van Boxtel, die eerder werd afgezet als president van de Amsterdamse Hells Angels.
Alles over de dubbele moord in Hooge Zwaluwe lees je op onze speciale themapagina: omroepbrabant.nl/moordhoogezwaluwe.[YouTube:https://youtu.be/sU4sIuD_8bA]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.