‘Voetbalclubs moeten spelers die over de schreef gaan, royeren’, zegt belangenclub scheidsrechters

31 oktober 2015 om 00:35
nl
Het zou goed zijn wanneer voetballers die scheidsrechters mishandelen door hun club geroyeerd worden. Ook dient de KNVB daders zwaar te straffen. Pol Hinke, voorzitter van de COVS, pleit hiervoor in De Scheidsrechter'. Dit is het blad van deze belangenorganisatie van voetbalscheidsrechters.
Geschreven door

LEES OOK: 'Hij ging helemaal door het lint'
Hinke reageert op onder meer de kopstoot die de keeper van voetbalvereniging Gestel gaf tijdens een duel met Nuenen en de mishandeling van een jeugdscheidsrechter bij Brabantia in Eindhoven. Beide incidenten gebeurden vorige week zaterdag.
'Aantal molestaties daalt amper'In het vakblad toont Hinke zich een uiterst bezorgd man. De voorzitter van de Centrale Organisatie voor Voetbal Scheidsrechters roept op tot maatregelen. "Steeds maar weer blijft dit soort berichten in de media opduiken. Steeds maar weer wordt beterschap beloofd en spreken betrokkenen uit hoe erg ze het vinden, maar als puntje bij paaltje komt, daalt het aantal molestaties van scheidsrechters amper."
De COVS-preses is wel blij dat de KNVB de laatste jaren steeds vaker stevige straffen oplegt. Hij vindt echter ook dat de voetbalclubs de handschoen moeten oppakken. "De daders kunnen ook door de verenigingen geschorst, maar beter nog geroyeerd worden. Daarnaast kunnen ze ook actief beleid voeren dat preventief werkt."
De COVS wil graag meedenken en hierover met clubs gaan praten. Er zijn al mogelijkheden voor arbiters die het slachtoffer van geweld zijn geworden, om opgevangen te worden of om rechtsbijstand te krijgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.