Ontroerende brief Evy (9) over dagje Efteling met doodzieke opa: 'Hij was blij'

KAATSHEUVEL - Tranen vloeiden van geluk bij de 9-jarige Evy Geerdink. Het meisje liet zich voor de laatste keer samen met haar opa onderdompelen in de magische wereld van attractiepark de Efteling. Even die moeilijke periode uit het systeem bannen en zorgeloos genieten in de ‘Wereld vol Wonderen’. Naderhand klom Evy in de pen. “Opa en oma waren blij.”
De familie maakt een moeilijke tijd door. Hun geliefde grootvader was ernstig ziek en had niet lang meer te leven. De tante van Evy wilde nog één bijzonder samenzijn organiseren en stuurde een wens op naar Stichting Wens Ambulance, een stichting met vrijwilligers die laatste wensen van terminale patiënten laat uitkomen.

En met succes: in de kenmerkende, knalgele wensambulance vertrok het hele gezin richting Kaatsheuvel. Het was een bijzondere aangelegenheid. “Toen we er waren, renden we meteen naar de kassa. We zagen de fonteinen en opa genoot direct”, blikt Evy terug in haar brief. “Ik ging als eerste in de bobslee. Dat was leuk.”

'Het was een leuke dag'
Aan het einde van de middag ging opa Lansink  per brancard mee naar een voorstelling van Raveleijn. Na te hebben genoten van Pardoes en zijn vriendjes ging de familie naar een chauffeursrestaurant in Den Bosch. “Opa is namelijk chauffeur geweest. We werden goed ontvangen en we hebben lekker gegeten. Het was een leuke dag voor opa en voor ons allemaal”, toont Evy zich dankbaar.

Niet zo lang geleden kreeg de opa van Evy te horen dat hij uitbehandeld is. “Opa is erg ziek en zal niet meer genezen”, realiseert het meisje zich. “We zijn de stichting heel dankbaar dat opa met ons naar de Efteling kon.” Opa Lansink overleed dinsdag 27 oktober aan de gevolgen van zijn ziekte.