'Marokkaanse drugscrimineel gooide kokend water over Dalfour en schoot hem dood na ripdeal 4 ton'

HOOGE ZWALUWE - Bij de geruchtmakende schietpartij in het vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe is No Surrender-captain Brian Dalfour (47) doodgeschoten door een Marokkaanse drugscrimineel uit Antwerpen. Dat meldt het tijdschrift Panorama deze week. Dalfour zou het vakantiehuisje verkleed als politieagent hebben bestormd, waarna hij bij een drugstransactie probeerde zowel de 390.000 euro als de 15 kilo cocaïne mee te nemen.
In alle tumult werd de Surinaamse Amsterdammer met zijn eigen wapen doodgeschoten, zo beschrijft een van de Antwerpse mannen die betrokken was bij het bloedbad in Hooge Zwaluwe in gesprek met Panorama. In het vakantiehuisje zou de bron samen met twee andere jongens uit Antwerpen zaken doen met beroepscrimineel Muljaim Nadzak.

15 kilo coke voor 390.000 euro
De criminele partijen zagen elkaar in Hooge Zwaluwe niet voor het eerst. Twee weken daarvoor, in een vakantiehuisje in Molecaten Park Bosbad in Hoeven, kwamen de Antwerpenaren en Nadzak bij elkaar om tot een overeenkomst te komen: 15 kilo cocaïne voor 390.000 euro. De transactie zou plaatsvinden in de spookpolder' in Hooge Zwaluwe.

ZIE OOK: Muljaim Nadzak was meedogenloze ripper' die drugsdealers martelde: Ik was doodsbang voor hem'

Ongewapend verschenen de Belgen die bewuste woensdagochtend bij het hagelnieuwe vakantiehuisje, meldt het tijdschrift. "Een paar van ons doen aan kickboksen, dat leek ons voldoende. Daarnaast vertrouwden we er op dat het goed zat", aldus de bron tegenover het misdaadtijdschrift. Een paar minuten later bestormde Dalfour, gewapend en verkleed als politieagent, met een compagnon de recreatiewoning. Ze eisten het geld.

Kokend heet water
Toen ging het goed mis. Dalfour greep naar zijn wapen en loste drie schoten op Vlaamse drugscrimineel Samir T., die pas een week op vrije voeten was. In alle paniek die daarop volgde pakte een van de Marokkaanse drugscriminelen de waterkoker en gooide kokend heet water over de hand van de No Surrender-leider.

ZIE OOK: Verdachte dubbele moord Hooge Zwaluwe na vrijlating weer opgepakt voor neerschieten Samir T.

Die liet het wapen vallen en viel schreeuwend van de pijn tegen de grond, waarop hij werd neergeschoten. Bredanaar Roy O. keek kort of Dalfour nog leefde en nam toen de benen. Dalfour stuurde met zijn Blackberry een sms'je naar vrienden en kennissen dat iemand hem zwaargewond had laten liggen. Het lijkt er met dit verhaal op dat Dalfour zijn goede vriend O. bedoelde.

Wie op dit moment in het bezit is van de 390.000 euro, is nog sterk de vraag, waarop ook Panorama geen antwoorden heeft gekregen.

ZIE OOK: 'Wij zijn niet uit op wraak', No Surrender-kopstuk over moord op leider Brian Dalfour

De vermoorde Dalfour werd anderhalve week geleden na een indrukwekkende rouwstoet begraven in zijn woonplaats Almere. Honderden No Surrender-leden uit binnen- en buitenland namen afscheid van de leider. "Als broeders gaven we Brian een waardig en warm afscheid. Voor No Surrender is dit een enorme klap, één die we te boven moeten komen. We moeten verder. Verder voor Brian, maar vooral verder voor onszelf. No Surrender is onze tweede familie", zei een No Surrender-kopstuk tegen Omroep Brabant.

Verbazing
De parkmanager van Molecaten Park Bosbad in Hoeven heeft met verbazing kennisgenomen van het bericht dat er op zijn park een drugsafspraak zou hebben plaatsgevonden tussen beroepscriminelen. “Maar ik wil hier verder niet inhoudelijk op ingaan", meldt hij desgevraagd aan Omroep Brabant.

Het Openbaar Ministerie Zeeland West-Brabant wil het verhaal van de bron bevestigen noch ontkennen. “Maar het is zeker interessant”, erkent woordvoerster Martine Pilaar.

Alles over de dubbele moord in Hooge Zwaluwe lees je op onze speciale themapagina: omroepbrabant.nl/moordhoogezwaluwe.