'Op Marktplaats aangeboden BMW coupé van Sylvia Philips was niet van de vrouw van meneer Frits'

EINDHOVEN - De BMW coupé die op Marktplaats te koop staat als voormalige wagen van mevrouw Sylvia Philips, de vrouw van meneer Frits, was níet van haar. Dat zegt Gerard Wilke, de voormalig chauffeur van meneer Frits.
Hoewel zoon Warner Philips zich herinnert dat zijn moeder in de jaren zeventig zo'n auto reed, is de chauffeur 'wel 800 procent' zeker. "Ik heb met meneer Frits ooit een lijst opgesteld met daarop alle auto's die hij ooit in bezit heeft gehad. Daar staat deze niet op. Bovendien wilde Philips nooit dit type maar altijd een vierdeurs."

Mevrouw Sylvia Philips reed overigens in die tijd wel in een BMW, dus zo zou het verkeerde verhaal in de wereld gekomen zijn. "Ze reed een BMW Bavaria Sedan", zegt Wilke, die van 1973 tot eind jaren tachtig chauffeur van de familie Philips was.

Onderhoudsboekje van Philipswerkplaats
De huidige eigenaar heeft wel onderhoudspapieren bij de auto waaruit blijkt dat de wagen in de Philipswerkplaats is onderhouden. "Het was wellicht de auto van president-directeur Cor van der Klugt. Die had in de jaren tachtig een BMW 7-serie in zijn bezit."

De verkoper van de wagen gaat mogelijk de advertentie aanpassen en in ieder geval contact opnemen met de vorige eigenaar. Die vertelde hem bij de aankoop dat de wagen van de familie Philips is geweest.
Meer over dit onderwerp:
bmw meneer frits sylvia philips marktplaats auto's