Video

November Music: alsof er 65 engeltjes in je oor piesen

5 november 2015 om 19:18
nl
65 concerten in vijf dagen. In Den Bosch is November Music begonnen. Het festival dat in de loop der jaren verschillende gezichten heeft gehad, maar dat wel altijd draaide om bijzondere muziek én bijzondere musici. Het kan pop zijn, jazz of hedendaagse gecomponeerde muziek... bij November Music hoor je vaak dingen die je nog niet kende.
Geschreven door

Grappig is dan wel dat Bert Palinckx, de man die het festival al zeventien jaar, bedenkt, lang na moet denken over de vraag wát November Music nou precies is. "Breed", zegt hij als eerste. "Je kan hier veel genres horen".
Nieuwe dingenMaar wat bindt al die verschillende soorten muziek dan tot één festival? "Het gaat erom of de musici nieuwe dingen willen proberen. Of ze samen willen werken met andere muzikanten of ze eens over hun grenzen heen willen kijken," zegt Bert. "Of als je naar het publiek kijkt, we maken een festival voor nieuwsgierige mensen".
Terwijl hij dat vertelt, repeteert in De Verkadefabriek de Amerikaanse trompetvirtuoos Ambrose Akinmusire met de muzikanten van het Brabantse gezelschap Lunatree. Lunatree speelt zelden jazz, maar omdat Ambrose hen uitkoos, wilden ze ook dat wel eens proberen. Het is een combinatie die bij dit festival past.
Wende Snijders Net als Wende Snijders die voor November Music iets nieuws probeert. Zij zingt tijdens het festival een nieuwe versie van 'Die Winterreise', een klassieke liederencyclus maar deze keer in een heel ander jasje.
En dat zijn er dan nog maar twee van de vijfenzestig!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.