Snoeiharde metalversie van Adele's Hello gaat viral

6 november 2015 om 17:12
nl
Wie Adele's megahit Hello op zich wel kan waarderen, maar een rauw randje mist, doet er goed aan om de versie van Pene Corrida te beluisteren. De deels West-Brabantse band heeft er een heftige metaltrack van gemaakt en het slaat aan. Binnen korte tijd is de clip die ze in de buurt van de Biesbosch opnamen ruim 110.000 keer bekeken.
Geschreven door

De video staat op Dumpert en YouTube. Bandlid Dennis Boot uit Etten-Leur is er wel blij mee. "We krijgen heel veel reacties. Niet allemaal positief, maar de aandacht is hoe dan ook te gek."
[YouTube:body:https://youtu.be/1XVeW1J6l4I?list=PLshxumnQzcm8YP7sNIjftL_IuQ9f8mFA0]
MetalcircuitDrummer Dennis Boot vormt samen met bassist Gijs Melissen het Brabantse deel van Pene Corrida. De overige vier bandleden komen uit Rotterdam en Dordrecht. De mannen zijn allemaal halverwege hun twintiger jaren. "We komen uit het metalcircuit en hebben elkaar daar leren kennen."
Boot en de rest van de band besloten na de oprichting van Pene Corrida al snel om metalcovers te maken van bekende hits. "Metalbands spelen tijdens optredens ook wel eens covers tussen het eigen repertoire door en dat zijn vaak de momenten dat het publiek helemaal los gaat. Zo kwamen wij op het idee om topnummers in een metaljasje te gieten."
'Moderne muziek is plat'De nieuwe single van Adele was volgens Boot een logische keuze, want direct toen het uitkwam was Hello het meest besproken nummer ter wereld. "Ik dacht meteen, die moeten we snel doen", zo zegt Boot. Het nummer leent zich volgens de drummer ook goed voor een metalversie. "Het heeft veel melodie en dynamiek. Dat heb je nodig in de metal. Bij moderne muziek zijn de nummers vaak heel plat. Dan kun je er als metalliefhebber niet veel mee."
Dat juist Hello het zo goed doet, is niet heel lastig om te verklaren. "Het is een megapopulair nummer. Daarbij is de cover denk ik goed gelukt en helpt het enorm dat de clip door Dumpert is opgepikt. Dan gaat het hard."
Met een knipoogDe clip die de vrienden opnamen, is gedraaid in de buurt van de Biesbosch bij Dordrecht. "Natuurlijk geïnspireerd op de clip van Adele, maar dan met een knipoog. Dat doen we altijd. We willen graag een feestje bouwen. We zijn allemaal muziekliefhebber, maar hebben ieder onze studie of werk. De muziek is hobby. We doen wat we leuk vinden."
Hello is niet de eerste hit waar Pene Corrido een metalsaus overheen gooit. Ze namen ook nummers van onder meer Ricky Martin en Backstreet Boys op.
[YouTube:body:https://youtu.be/8QM3TI8U3SY]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!