Buiten westen na één verwoestende klap: Eindhovenaar (39) bruut mishandeld en beroofd van iPhone

EINDHOVEN - De agressieveling die 19 september een 39-jarige Eindhovenaar ernstig mishandelde en zijn iPhone 6 meenam, is nog altijd niet gevonden. De politie laat daarom een uitgebreide reconstructie van de brute straatroof zien in opsporingsprogramma Bureau Brabant bij Omroep Brabant.
Tijdens die bewuste zaterdagnacht loopt de Eindhovenaar alleen naar huis. Hij heeft een gezellige stapavond achter de rug en vindt het genoeg geweest. Eenmaal in een steegje komt er iemand naast hem lopen.

Beller vlucht
Deze licht getinte man met een rode jas gedraagt zich erg agressief. De Eindhovenaar probeert hem te negeren en loopt door. Dan volgt er uit het niets een harde klap. Zo hard dat het slachtoffer meteen bewusteloos in elkaar zakt.

Een paar tellen later komt hij bij. Hij ziet nog net dat de dader wegloopt. Er komt iemand anders  bij hem staan die onmiddellijk de hulpdiensten waarschuwt. Maar dan gebeurt er iets geks: de beller wacht niet en gaat zelf ook weg.

Geen blijvend letsel
De politie is op zoek naar allebei de personen. Ze vraagt aan betrokkenen zich te melden. De dader ging er uiteindelijk vandoor met de iPhone 6 van het slachtoffer. “Mogelijk is deze ergens te koop aangeboden”, aldus de politie.

Met het slachtoffer gaat het inmiddels goed. Hij heeft twee weken met zware hoofdpijn rondgelopen, maar heeft geen blijvende letsel aan de 'verwoestende' klap overgehouden.
Meer over dit onderwerp:
eindhoven bureau brabant mishandelingen