Oranje te sterk voor Wales, PSV’er Bruma speelt hele wedstrijd in versterkte defensie

14 november 2015 om 00:04
Oranje heeft in Cardiff de oefenwedstrijd tegen Wales met 2-3 gewonnen. Aanvoerder van Oranje Arjen Robben had met twee doelpunten een groot aandeel in de zege.

PSV’er Jeffrey Bruma was een van de vijf verdedigers die Danny Blind opstelde. Bruma speelde hele wedstrijd. Virgil van Dijk, de Bredanaar die bij Southamption (Engeland) speelt, werd in de rust vervangen door Ajax-verdediger Veltman. Luuk de Jong en Jeroen Zoet, de andere PSV'ers in de selectie van bondscoach Danny Blind kwamen niet in actie.
StrafschopBas Dost opende in de 32e minuut de score na een mooie aanval (0-1). Wales kwam vlak voor rust in Cardiff op gelijke hoogte, nadat doelman Jasper Cillessen een strafschop van Joe Allen had gekeerd. Joe Ledley was het eerste bij de bal en benutte de rebound.
Robben bracht Oranje na rust opnieuw voorsprong. Vervolgens wist Emyr Huws de vijfmansdefensie van Nederland opnieuw te verschalken. Robben tekende in de slotfase voor de winnende treffer.