Investeringen in Eindhovens zwemstadion op de tocht door herrie binnen de zwembond

EINDHOVEN - De VVD-fractie in de gemeente Eindhoven maakt zich grote zorgen over het topzwemmen in Eindhoven. De partij maakt zich druk over de reputatie van Eindhoven als zwemstad nu recent enkele topzwemsters Eindhoven hebben verlaten om elders te gaan trainen.
In een brief aan het Eindhovens stadsbestuur merkt gemeenteraadslid Ceciel van Stratum van de VVD op dat er 'gedoe' is binnen de zwembond en daarom vraagtekens zet bij toekomstige investeringen in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion. "Onze zorgen zitten dan vooral in de faciliteiten die we hier hebben en de opgebouwde reputatie."

Recent werd bekend dat de provincie de gemeente Eindhoven een subsidie heeft verstrekt van 1,2 miljoen euro om het zwemstadion op te knappen. De partij vraagt aan het stadsbestuur of het nog wel nut heeft om verder te investeren in het zwemstadion. "Waar liggen mogelijkheden om zonder risico door te bouwen op wat er de afgelopen jaren zorgvuldig is opgebouwd?"

Binnen het zwemwereldje ligt de huidige technisch directeur Joop Alberda al maanden zwaar onder vuur. Insiders noemen hem een control freak, een directeur zonder verstand van zaken en vooral iemand die de erfenis van Jacco Verhaeren verkwanselt. Daarnaast kan Alberda  niet met kritiek omgaan.

Meer over dit onderwerp:
eindhoven zwemmen zwemstadion knzb subsidies vvd