'Ik bereid me voor op aanslag', schreef 15-jarige scholiere Mill-Hillcollege Goirle in dreigmailtje

19 november 2015 om 20:29
nl
'Alle blanken moeten dood.' Dat staat in het dreigmailtje dat een 15-jarig meisje naar klasgenoten van het Mill-Hillcollege stuurde. Ze werd eerder deze week opgepakt.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Omroep Brabant heeft de beschikking gekregen over het dreigmailtje. Daarin staat verder dat het meisje, dat half-Nederlands en half-Marokkaans is, zich voorbereid op een aanslag en dat Amerika en Israël gaan branden in de hel. Volgens haar broer is het dreigement van zijn zus heel apart, omdat hun moeder ook blank is.
Het meisje werd woensdag opgepakt. "Toen we de mail zagen, hebben we direct ons team en de politie geïnformeerd", zo zei de rector van het Mill-Hillcollege eerder tegen Omroep Brabant. Het 15-jarige meisje werd woensdagavond vrijgelaten, maar is nog verdachte. Ook een ander meisje is verdachte.
Onderzoek nog in volle gangNa de arrestatie werd het huis van het meisje doorzocht. Het is niet bekend wat dat opleverde. Vanwege het onderzoek wil de politie dat niet zeggen. Ook de school wil verder geen commentaar geven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.