Gezin met drie kinderen blijft wonen in ‘levensgevaarlijk’ pand met geruimde wietkwekerij in Rijen

RIJEN - Een huis aan de Sporkt in Rijen waarin een wietkwekerij werd aangetroffen, had eigenlijk niet door burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze en Rijen gesloten mogen worden. Dat concludeerde de voorzieningenrechter. De burgemeester is stomverbaasd en wil het beleid aanscherpen.
Het huis in Rijen werd op het moment van sluiten bewoond door een gezin met drie kinderen. Burgemeester Boelhouwer claimt dat het huis onbewoonbaar was vanwege alle rommel. De rechter heeft nu anders besloten: het huis mag niet meteen gesloten worden.

En dat tergt Boelhouwer. De burgemeester wil een huis waarin wiet wordt gekweekt zonder waarschuwing kunnen sluiten, ook al wonen er op dat moment mensen in. Boelhouwer zegt zich neer te leggen bij het besluit van de rechter.

‘Levensgevaarlijk’
“Het pand was niet alleen gevaarlijk voor de kinderen in zo'n situatie, maar ook voor de buren”, legt de burgemeester uit. “De boel stond destijds op doorbranden, het is er levensgevaarlijk.”

Overigens betekent dat niet dat de burgemeester in de toekomst wil dat gezinnen op straat komen te staan. “Het hangt af van de situatie, natuurlijk willen we niemand zomaar op straat zetten, maar die mogelijkheid moet er soms wel zijn.”