Scheids mishandeld na wedstrijd VV De Fendert: 'We zijn beduusd en verdrietig', zegt voorzitter

22 november 2015 om 17:00
nl
De scheidsrechter die zaterdag de voetbalwedsrijd De Fendert 2 – Internos 3 in Fijnaart floot, is na afloop op de parkeerplaats van de thuisclub mishandeld. De scheids werd rond kwart over vijf, toen hij weg wilde gaan, van zijn motor geduwd, geschopt en geslagen. Even later is een man uit Fijnaart aangehouden voor de mishandeling. De voorzitter van de club, Kees Rombouts, reageert zondag ontdaan: 'we zijn teleurgesteld, beduusd en verdrietig'.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De mishandeling kwam voor de voorzitter, die zelf zaterdag bij de bekerwedstrijd aanwezig was, totaal onverwacht. "We verloren de wedstrijd na penalty's, maar er was op veld geen enkele vorm van agressiviteit. Niet tussen spelers en niet tussen supporters. Het slaat nergens op wat er is gebeurd. Zoiets hebben we hier nog nooit meegemaakt."
De scheidsrechter liep een snee in zijn lip op en bloedde flink. Ook hield hij gekneusde ribben over aan de mishandeling. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis. Voor de mishandeling op de parkeerplaats van de voetbalclub aan de Parallelweg was de 64-jarige scheidsrechter in de bestuurskamer al onheus bejegend. Dit gebeurde volgens hem door dezelfde man die hem later op de parkeerplaats te grazen nam.  
Verdachte aangehoudenToen het slachtoffer om hulp riep, ging de dader er vandoor. Hierop ging de scheidsrechter terug naar het clubgebouw. Daar werd de politie gebeld. De scheidsrechter heeft aangifte gedaan.  
Rond zeven uur werd aan de Kadedijk een man uit Fijnaart aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling. Na verhoor op het bureau mocht hij enkele uren later weer naar huis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.  
'Het is beschamend'  Wie er verantwoordelijk is voor de mishandeling weet voorzitter Rombouts nog niet met honderd procent zekerheid. "Maar we hebben een vermoeden wie het is", zegt hij zondag. "Komende week gaan we met verschillende mensen praten. En als we er achter komen wie het is geweest dan nemen we zeker maatregelen tegen hem. We moeten als vereniging uitdragen dat we dit niet willen. Het is beschamend."
"We zijn als bestuurders van de vereniging allemaal vrijwilligers. En dit verpest het voor iedereen", verzucht hij vervolgens. "Ik heb er gewoon slecht van geslapen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.