Baanwielrenster Shanne Braspennincx uit Breda weer op de fiets na hartinfarct

BREDA - In juli was wielerminnend Brabant nog in een shock toen bekend werd dat baanwielrenster Shanne Braspennincx een hartinfarct had gekregen. Dat gebeurde in de Amerikaanse staat Colorado tijdens een trainingskamp. Goed nieuws: de 24-jarige Bredase wielrenster heeft de eerste voorzichtige trainingsrondjes weer op de baan al weer achter de rug.

In het radioprogramma Sportlunch vertelde Braspennincx over de afgelopen moeilijke periode. “Ik wist niet wat me was overkomen. Een hartinfart, het was zo onwerkelijk. Maar inmiddels heb ik het een plaatsje kunnen geven. Je wilt gezond sporten en gezond leven. Ik heb me overgegeven aan de mensen die mij begeleiden en daar heb ik nog steeds vertrouwen in.”

Opluchting
Volgens Braspennincx was er geen verband tussen het hartinfarct en het topsportleven dat ze leidde. “Het was een genetische afwijking. Een sluipmoordenaar in mijn lichaam. Het had op elk moment kunnen gebeuren."

"Thuis op de bank kijkend naar een film of tijdens een wielerwedstrijd onder grote inspanning. Dat er geen relatie was met mijn sport, vond ik wel een grote opluchting.”

Snoepwinkel
Braspennincx is al weer voorzichtig in training. “Heerlijk, ik voel me als een kind in een snoepwinkel. Ik moet wel rustig aan beginnen. Het gas mag er nog niet op, stapje voor stapje. Het is nog te vroeg om te stellen dat ik volledig zal herstellen. Ik hou mijn fingers crossed.”
Deel dit artikel: