Eindelijk oplossing voor gevaarlijk kruispunt Rijen

24 november 2015 om 16:47
nl
De gemeente Gilze en Rijen gaat het gevaarlijke kruispunt Stationstraat - Constance Gerlingstraat volgend jaar opknappen. De gemeenteraad heeft besloten daarvoor geld te reserveren.
Profielfoto van van der Straaten Agnes
Geschreven door
van der Straaten Agnes

Het kruispunt kwam in het nieuws omdat het tijdens de Week van de Verkeersveiligheid van Omroep Brabant als een van de drie gevaarlijkste wegen in Brabant vermeld werd. Tientallen Rijenaren stemden op het Meldpunt Verkeersveiligheid. Daardoor kwam ook de politiek in actie.
Veilig Verkeer NederlandSamen met Veilig Verkeer Nederland en de politie werd er over een oplossing gesproken. Volgens het gemeentebestuur moeten op het kruispunt overrijdbare middengeleiders komen. Ook de paden voor voetgangers en fietsers moeten worden aangepast.
Ilona Hultemans van Veilig Verkeer Nederland is blij met de aanpassingen. Ze wordt ook betrokken bij de uitvoering volgend jaar. "Het kruispunt is verkeerstechnisch niet eens zo heel erg gevaarlijk, maar kennelijk ervaren inwoners van Rijen het wel zo, dus moet het worden aangepakt." Veilig Verkeer Nederland wordt ook betrokken bij de werkzaamheden volgend jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.