Te koop: kunstwerk van Jan Sluijters, bekende Bosschenaar die graag vrouwen portretteerde

DEN BOSCH - Onlineveilinghuis Catawiki heeft zaterdag een onbekend schilderij van de populaire Brabantse schilder Jan Sluijters geveild. Het gaat om een schilderij dat de Bossche kunstenaar rond 1928 heeft gemaakt. Het doek bracht 60.000 euro op.
Sluijters is in de kunstwereld een bekende naam. De kunstenaar leefde tussen 1881 en 1957 en stond erom bekend dat hij graag vrouwen portretteerde. Dit leidde ertoe dat hij in 1929 zelfs werd gevraagd als jurylid voor de allereerste Miss Nederland-verkiezing.

LEES OOK: Museum Valkenswaard haalt kritische prenten Jan Sluijters in huis

Het schilderij dat Catawiki van de hand doet, komt uit een particuliere collectie van de oprichters van een museum. Het olieverfschilderij heet Aan het Zwitsers meer' en toont, volledig in stijl van Sluijters, een vrouw op een balkon aan een Zwiters meer.

Tegenvaller
Catawiki verwachtte dat het schilderij tussen de 135.000 en 180.000 euro op zou brengen. De koper zou dan een bijzonder en onbekend werk van een pionier van het Nederlandse impressionisme krijgen. Uiteindelijk bracht het schilderij 'slechts' 60.000 euro op.