Video

Klaslokaal in Eindhoven gevuld met semiautomatische (kunst)wapens

3 december 2015 om 18:36
nl
Van een wapen vol met glitters en bloemen tot een mini-Kalasjnikov in de vorm van een usb-stick. Twintig semiautomatische wapens vullen tot vrijdag 4 december, een klaslokaal van het Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven.
Profielfoto van Linschoten Chantal
Geschreven door
Linschoten Chantal

En hoewel de Kalasjnikovs niet echt zijn, is het wel een spannende ervaring voor de veertien havo- en vwo-groepen van de school. Ze krijgen namelijk geschiedenisles over de AK-47.
[youtube:body:https://youtu.be/RUAcujyMrOo]
Het idee om een expositie te maken over het meest populaire aanvalswapen, komt van kunstenaar Luk Sponselee. Samen met twaalf andere kunstenaars heeft hij twintig varianten van de AK-47 ontworpen, die nu stuk voor stuk stralen in een klaslokaal van de school.
De Kalasjnikov bespreekbaar maken"Het idee om een tentoonstelling over dit onderwerp te maken en naar scholen te brengen ontstond intuïtief", aldus Luk Sponselee. “Paul Beekhuis, geschiedenisdocent op het lyceum, is een vriend van mij en zo konden we het onderwerp bespreekbaar maken bij de leerlingen."
Via een heus lespakket, dat over dit onderwerp is opgesteld, hoopt de kunstenaar dat de leerlingen meer gaan nadenken over het onderwerp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.