Soep van peterseliewortel met chips van truffelaardappelen

EINDHOVEN - Culinair entertainer Peter Kesseler uit Roosendaal geeft je iedere week culinaire inspiratie. Tot de kerst wil hij je wijzen op lokale producten die minder bekend zijn. Dit keer heeft hij gekozen voor de peterseliewortel. Heerlijk om een soep van te maken.
Peterselie kennen we allemaal. Je ziet het maar al te vaak in gehakte vorm. De peterseliewortel lijkt op een pastinaak. De wortel heeft een heerlijke smaak, is heel erg gezond en het komt van eigen bodem. Dus waarom zou je bijvoorbeeld bonen uit Kenia en Israël importeren als deze producten te koop zijn. Je kunt ze krijgen bij de groenteboer.

Benodigdheden
- 2 grote peterseliewortels
- 1 stevige ui
- 2 tenen knoflook
- 1 kruimige aardappel
- 700 ml groentebouillon
- 2 truffelaardappelen
- oud stokbrood
- 1 dl room
- 1 eetlepel olijfolie
- peper en zout
- verse koriander

Het is niet moeilijk om de soep te maken. Je snijdt de ui in blokjes en fruit de ui daarna glazig in de olijfolie samen met de gehakte knoflook. Snij de wortels en de aardappel in blokjes en voeg deze toe. Laat het geheel een paar minuten stoven. Giet dan de groentebouillon erbij en brengt het aan de kook. Laat alles op een laag pitje doorgaren en rustig op smaak komen.


Chips van truffelaardappelen en croutons
Maak terwijl de soep op staat chips van de truffelaardappelen. Verkruimel de stukjes stokbrood en maak er croutons van. Dat is heel simpel. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de stukjes stokbrood dan goudbruin. Als de soep op smaak is pureer je het geheel.


Wil je deze soep als maaltijdsoep eten dan kun je nog twee stuks goed gewassen wortels in stukken snijden en rustig gaar grillen op een grillplaatje. Die stukken wortel verdeel je dan over de soepborden.
Meer over dit onderwerp:
koken recepten peter kesseler culinair