Fanatieke Feyenoordfan uit Wijk en Aalburg stopt met drugs en vindt God

WIJK EN AALBURG - Feyenoord, bier en drugs. Daar draaide -heel lang- het leven van Remon Vervoorn uit Wijk en Aalburg om. Tot een paar jaar geleden. Toen kwam hij tot een nieuw inzicht. Nu staat God op de eerste plaats. Woensdag 9 december vertrekt hij naar Braziliƫ om daar hulp te verlenen aan jongeren in sloppenwijken.
Van z' n veertiende tot z'n negentiende werd het leven van Remon Vervoorn (24) uit Wijk en Aalburg bepaald door Feyenoord en drugs. Nu niet meer, nu draait z'n leven vooral om God. "Mijn verhaal was hopeloos maar het is goedgekomen. Dat wil ik daar ook overbrengen."

Onzekerheid
Op zijn vijftiende wisselde Remon van school. "Daar waren al vriendengroepen gevormd en dat maakte me onzeker en zo kwam ik in aanraking met drugs. Vier jaar lang heb ik dagelijks geblowd en in het weekend gebruikte ik speed en cocaïne." Toen Remon in contact kwam met een dominee kwam hij erachter dat hij verkeerd bezig was: "Hij hield mij een spiegel voor. Mijn ouders zijn door een diep dal gegaan, gelukkig hebben ze altijd van me gehouden. Ze hebben een les in vergeving gehad."

Serieus
Remon gaat nog wel eens naar een wedstrijd van Feyenoord kijken. "De jongens daar zien dat ik mijn geloof heel serieus neem, maar dat het niet ten koste van mijn vrienden gaat. Daarom respecteren ze de nieuwe Remon."

Woensdag keert hij terug naar Brazilië, waar hij begin vorig jaar al een tijdje was. "Ik heb daar een bijbelstudie gevolgd en daar veel van opgestoken. Mijn bezoek toen heeft me doen besluiten om me nu daar een aantal jaren in te gaan zetten."