Hartverwarmend: Al bijna 46.000 euro ingezameld voor zieke acteur Romijn Conen

EINDHOVEN - Acteur Romijn Conen, bekend van ‘Flikken Maastricht’, kreeg in september een herseninfarct en is nu halfzijdig verlamd. Omdat hij geen arbeidsongeschiktheidsverzekering had, is zijn broer Boris Paval geld in gaan zamelen om hem te helpen. Paval: "We zitten nu al bijna op 46.000 euro, een hartverwarmend resultaat."
"Ik stond aan zijn bed en hij keek me met grote ogen aan. Ik had geen idee of hij me hoorde, dat was heel heftig", vertelt Paval. "In het begin ben je heel blij dat hij nog leeft. Het kan namelijk ook anders aflopen."

Langzaamaan kwamen bij Romijn de woorden terug en hij leerde hoe hij met zijn spierverkrampingen om moest gaan.

Problemen met verzekeringen
Maar dat waren niet de enige problemen. Drie jaar geleden werd Romijn zzp’er en daarom moest hij zijn eigen verzekeringen regelen. Maar dat bleek achteraf ingewikkelder dan gedacht, want de acteur had geen goede arbeidsongeschiktheidsverzekering.

“Je staat letterlijk met je rug tegen de muur”, legt zijn broer uit. "Je kunt niet werken, dus je hebt geen inkomsten. En zijn theatergezelschap kon zonder hem ook niet verder."

Inzamelingsactie
En daarom begon hij met de familie een inzamelingsactie op voorromijn.nl. "We wilden 50.000 euro ophalen en we zijn nu al op negentig procent. Dat is een geweldig bedrag. Van te voren twijfelden we nog of we een maand geleden, rond de tijd van de aanslagen in Parijs, wel op het juiste moment met de actie begonnen. Maar er is gelukkig veel gehoor aan ons initiatief gegeven."

Paval hoopt dat Romijn ooit weer in het theater te zien is. "Hij vormt een theatergroep met zijn vrouw en daarmee wil hij hoe dan ook terug op de planken komen. En ik zou ooit graag nog eens een mooie film met hem maken."